Λάρνακα: Με τη δημιουργία του Πάρκου Σαλίνα ο Δήμος προωθεί νέους χώρους πρασίνου στην πόλη

Στα πλαίσια της προσπάθειας του Δήμου Λάρνακας για δημιουργία και ανακατασκευή νέων χώρων πρασίνου στη πόλη, προκηρύχθηκε τον περασμένο μήνα διαγωνισμός για το «Δημοτικό Πάρκο Σαλίνα».

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας «η συγκεκριμένη προσπάθεια του Δήμου εντάσσεται στα πλαίσια της ωρίμανσης των νέων έργων. Το Δημοτικό Πάρκο «Σαλίνα», θα δημιουργηθεί στο χώρο της πρώην Κατοικίας Επάρχου και Αστυνομικού Διευθυντή για χρήση από τους δημότες».

Πρόσθεσε ότι «ο σχεδιασμός θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων χώρους ενεργητικής και παθητικής ψυχαγωγίας, υγιή ανάπτυξη και αναζωογόνηση του αστικού περιβάλλοντος και βελτίωση και προβολή του χώρου με εμπλουτισμό της υφιστάμενης φύτευσης, με κατάλληλη τοπιοτέχνηση και με την ένταξη σύγχρονων στοιχείων που να συνάδουν με το χώρο».

Επίσης ο σχεδιασμός περιλαμβάνει «τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας τόσο κατά την κατασκευή του πάρκου, όσο και κατά τη λειτουργία του και βελτίωση των περιβαλλοντικών παραμέτρων με σωστό σχεδιασμό προσέλκυση των κατοίκων και επισκεπτών όλων των ηλικιών».

Πρόσθεσε ότι θα υπάρχει διευρυμένη πρόσβαση και χρήση για ΑΜΕΑ, θα γίνει λειτουργική, αισθητική και ποιοτική βελτίωση του χώρου και συσχέτιση του χώρου με τη γύρω περιοχή και με το χώρο του Δημοτικού Κήπου Λάρνακας.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο «η ανάπλαση του χώρου θα είναι τέτοια ώστε να αποτελέσει πνεύμονα πρασίνου και σημείο ψυχαγωγίας, άθλησης, ανάπαυσης και κοινωνικής συναναστροφής. Κύρια επιδίωξη του Δήμου Λάρνακας, είναι να δοθεί στην περιοχή και γενικά στο κέντρο της πόλης, χαρακτήρας και ατμόσφαιρα που να ικανοποιεί τις προσδοκίες των κατοίκων της αλλά και των επισκεπτών».

Στόχος, συνέχισε ο κ. Βύρας, «είναι επίσης η επίτευξη αειφορίας σε σχέση με την βελτίωση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής. Η εκτίμηση του κόστους το έργου ανέρχεται στις €1.950 εκ. + ΦΠΑ και η μελέτη του έργου έγινε από την αρχιτέκτονα Έλενα Σοφιανού Ολυμπίου με ομάδα συμβούλων μελετητών, έπειτα από τη διεξαγωγή Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού».

Το έργο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα στα πλαίσια του προγράμματος «ΘΑλΕΙΑ 2021-2027», την Κυπριακή Δημοκρατία και το Δήμο Λάρνακας.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό, ο οποίος λήγει στα μέσα Σεπτεμβρίου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Προσφορών του Δήμου στο τηλέφωνο 24816574.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy