Η Λάρνακα… τρέχει σήμερα τον Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο

Η ώρα της μεγάλης γιορτής του αθλητισμού στην πόλη του Ζήνωνα

 

Η ώρα της πιο πολυαναμενόμενης αθλητικής εκδήλωσης της χρονιάς έφτασε για τη Λάρνακα που… τρέχει σήμερα τον Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο. Η πέμπτη έκδοση του μεγάλου αγώνα θα ξεκινήσει και πάλι από τις Φοινικούδες, που αναμένεται να πλημμυρίσουν από χιλιάδες δρομείς, επαγγελματίες και απλούς θαυμαστές των αγώνων δρόμου και το γεγονός ότι ο Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας έχει καθιερωθεί πια για τα καλά στο καλεντάρι των μεγαλύτερων αθλητικών διοργανώσεων, αποδεικνύεται από το ότι φέτος καταγράφεται ρεκόρ συμμετοχών.

Οι διαδρομές

Με σημείο εκκίνησης την παραλία των Φοινικούδων, σήμερα Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022 αθλητές από όλο τον κόσμο θα δοκιμάσουν τις αντοχές τους σε μία από τις 7 διαδρομές.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα ξεκινάει με τη βασική διαδρομή του Μαραθωνίου Δρόμου (42.195 χλμ.), του Ημιμαραθώνιου Δρόμου (21.095 χλμ) και των 10 χλμ. αγώνα δρόμου. Ακολουθούν οι διαδρομές των 5 χλμ. αγώνα δρόμου και των 5 χλμ. εταιρικού αγώνα, όπου ομάδες και εταιρείες από όλη την Κύπρο θα δοκιμάσουν τα όριά τους. Η ημέρα ολοκληρώνεται με το Fun Race 1 χλμ. για τους ενήλικες και με το McDonald’s™ Kids Race 1 χλμ., όπου εκατοντάδες παιδιά θα πλημμυρίσουν την παραλία των Φοινικούδων, όπως σε κάθε διοργάνωση.

Ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας έχει πιστοποιηθεί από την AIMS, τη Διεθνή Ένωση Μαραθωνίων Δρόμων και Μεγάλων Αποστάσεων, από τον πρώτο κιόλας χρόνο διοργάνωσής του και έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 50 βραβεία σε Κύπρο και εξωτερικό.

Όλες οι διαδρομές έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν σταθμούς ανεφοδιασμού, ώστε όλοι να απολαύσουν στο έπακρο τη συμμετοχή τους στον αγώνα.

Επίσης, ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας είναι ο πρώτος πράσινος μαραθώνιος της Κύπρου, ήδη από την πρώτη χρονιά διεξαγωγής του το 2017. Ακολουθεί ένα συντονισμένο πρόγραμμα πράσινων ενεργειών με την ονομασία «Make the World Greener», που συμπεριλαμβάνει δράσεις που αφορούν το νερό και το υδάτινο περιβάλλον, την ανακύκλωση υλικών και τις μετακινήσεις.

Τέλος, η φιλανθρωπική πλευρά του αγώνα είναι κυρίαρχη από την πρώτη χρονιά διεξαγωγής του και οι διοργανωτές συνεχίζουν και φέτος το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο. Ο Radisson Blu στηρίζει το Special Οlympics, το  Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, το Ίδρυμα Χριστίνα Αποστόλου και το Ronald McDonald’s House of Charities Cyprus. Επιπλέον, συνεχίζει τη συνεργασία του με το GivenGain Foundation.

Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί

Για σκοπούς ομαλής διεξαγωγής του αγώνα, ο Δήμος Λάρνακας ανακοίνωσε μεσοβδόμαδα τους δρόμους που θα είναι κλειστοί την ημέρα του αγώνα.

Όπως ανακοινώθηκε, σήμερα Κυριακή 20 Νοεμβρίου θα είναι κλειστοί οι ακόλουθοι δρόμοι με τις ανάλογες ρυθμίσεις:

– Η Λεωφόρος Αθηνών στη συμβολή της με τη Λεωφόρο Μακαρίου III.

– Οι Λεωφόροι Μακαρίου, Τάσου Παπαδόπουλου και Δημήτρη Χριστόφια μέχρι τη Β3 (δρόμος Δεκέλειας) και τον κυκλικό κόμβο Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας. Η κατεύθυνση από Δεκέλεια από τον κυκλικό κόμβο του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας προς Λάρνακα θα είναι κλειστή.

– Οι οδοί Ζήνωνος Κιτιέως, Νικολάου Ρώσου, Μεχμέτ Αλί μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ουμ Χαράμ και Ουμ Χαράμ μέχρι τη συμβολή της με την οδό Πόντου.

– Η οδός Πιαλέ Πασιά και η Λεωφόρος Τάσου Μητσόπουλου.

– Η μια κατεύθυνση της Λεωφόρου Αρτέμιδος από τα φώτα τροχαίας της λεωφόρου Τάσου Μητσόπουλου μέχρι το αεροδρόμιο (θα υπάρχει κυκλοφοριακή ρύθμιση με τη βοήθεια της Αστυνομίας και το ένα ρεύμα της Αρτέμιδος θα διαμορφωθεί σε διπλής κατεύθυνσης για τα τροχοφόρα).

– Ο δρόμος από τη λεωφόρο Αρτέμιδος μέχρι το Τέμενος Χαλά Σουλτάν Τεκκέ.

– Από τον κυκλικό κόμβο Πύργου Ελέγχου προς κυκλοφοριακό κόμβο Αεροδρομίου με την πάροδο της οδού Τιμίου Προδρόμου.

– Η οδός Τιμίου Προδρόμου μέχρι τη συμβολή της με τις οδούς 28ης Οκτωβρίου και Χρηστάκη Παναγιώτου (Ε316) μέχρι τη Ζώνη Ελευθέρου Εμπορίου (Βιομηχανική περιοχή).

Τάσος Περδίος

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy