Λάρνακα: Ξανακτύπησε ο γνωστός διευθυντής γυμνασίου – Απέβαλε μαθητή για το… κούρεμά του

Νέο επεισόδιο, με πρωταγωνιστή και πάλι τον γνωστό διευθυντή γυμνασίου της Λάρνακας, βρίσκεται ενώπιον του Υπουργού Παιδείας. 

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, γονείς μαθητή της τρίτης τάξης απέστειλαν επιστολή στον Πρόδρομο Προδρόμου καταγγέλλοντας τον εν λόγω εκπαιδευτικό ότι απέβαλε τον μαθητή για 8 περιόδους για το κούρεμά του.

Η μητέρα του μαθητή κατονομάζει τον διευθυντή καταγγέλλοντας επίσης προσβλητική και επιθετική συμπεριφορά και προς την ίδια. Όπως αναφέρει στην επιστολή της, η ίδια ζήτησε συνάντηση με τον διευθυντή για να ζητήσει εξηγήσεις για τους κανονισμούς, στη βάση των οποίων είχε αποβάλει το παιδί της, αλλά, όπως αποκαλύπτει, η συνάντηση διήρκεσε μόλις τρία λεπτά, αφού ο διευθυντής την έδιωξε από το γραφείο καλώντας την να πάρει τον γιο της σε ιδιωτικό σχολείο «όπου δεν ασχολούνται με το κούρεμα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην επιστολή – καταγγελία της!

Το περιστατικό είναι μόνο ένα από τα πολλά που έχουν τεθεί ενώπιον του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό, ο οποίος έχει προκαλέσει και στο παρελθόν προβλήματα με αλλεπάλληλες καταγγελίες για υπερσυντηρητισμό και αυταρχισμό.

Στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού είχαμε αποκαλύψει δύο επεισόδια ρατσιστικής συμπεριφοράς του καθηγητή απέναντι σε μαθητές αφρικανικής καταγωγής, χωρίς ωστόσο να υπάρξει οποιαδήποτε πειθαρχική διαδικασία εναντίον του καθηγητή.

Αντιθέτως, όπως διά στόματος του ίδιου του υπουργού αποδείχθηκε, ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός απολαμβάνει υψηλής προστασίας, με τον Πρόδρομο Προδρόμου να χαρακτηρίζει τις καταγγελίες για ρατσιστική συμπεριφορά «επιδερμικές αντιδράσεις…»

Σχολιάζοντας το περιστατικό, ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας συνδέσμων γονέων μέσης εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Διονυσίου, ανέφερε στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ότι θα επικοινωνήσουν με τον σύνδεσμο γονέων του γυμνασίου Λάρνακας και με την επαρχιακή συνομοσπονδία της Λάρνακας προκειμένου να δουν πώς θα αντιδράσουν.

Ο κ. Διονυσίου είπε ότι σε περιστατικά που επαναλαμβάνονται από το ίδιο άτομο, το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να λαμβάνει ορθότερες αποφάσεις για να συμβάλει στην ομαλή λειτουργία της σχολικής μονάδας.

Όπως είπε, όταν προκύπτει αδυναμία και πρόβλημα, πρέπει να διορθώνεται.

Τάσος Περδίος

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.