Λάθος συλλήψεις για το Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ (Τι σημειώνει ο δικηγόρος Λάμπρος Πιερή)Στον Super Sport FM 104.0 μίλησε ο δικηγόρος, Λάμπρος Πιερή, ο οποίος εκπροσώπησε δύο εκ των τριών συλληφθέντων οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι για τα όσα έγιναν στο Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ.

Ο Πιερή έκανε αναφορά για λανθασμένη ταυτοποίηση προσώπων. 


«Μετά από δύο μέρες ερευνών, έχουν κάνει λάθος συλλήψεις. Είναι τραγικό το γεγονός. Αποδεικνύει περίτρανα ότι η κάρτα φιλάθλου δεν εξυπηρετεί τους σκοπούς που έχει εφαρμοστεί. Είναι τρανή απόδειξη ότι το σύστημα δεν δουλεύει. Είναι τρομονόμος. Η αστυνομία έχει συλλάβει κόσμο χωρίς να έχουν κάνει οτιδήποτε. Η ευθύνη δεν είναι μόνο στην αστυνομία, αλλά και στην έκδοση αστυνομικών ανακοινωθέντων. Αν έγιναν τα αδικήματα, πάρε τον στο δικαστήριο. Όχι να τον κρατάς και να τον απειλάς. Είχαμε ρίξιμο χάρτινων ποτηριών και πλαστικής σωλήνας και διακόπηκε ο αγώνας 2-3 λεπτά. Πρέπει να κυριαρχήσει η λογική και η δημοκρατία. Πρέπει να αποκαλυφθεί για ποιο λόγο εφραμόστηκε η κάρτα φιλάθλου. Πήραν το παράδειγμα που εφάρμοσε η Τουρκία. Που αλλού υπάρχει η κάρτα φιλάθλου;
Δεν εξυπηρετεί τους σκοπούς που ήθελε η πολιτεία να πατάξει τη βία. Το γήπεδο πρέπει να είναι χώρος διασκέδασης. Η Αστυνομία πρέπει να απολογηθεί. Και στα πρόσωπα που συνέβαλε και σε αυτούς που ταλαιπώρησαν χωρίς να κάνουν το παραμικρό. Μια πλαστική έσπασε και έπεσε στον αγωνιστικό. Έπεσαν αντικείμενα στο ΑΕΚ – Ομόνοια. Πόσους έχει ταυτοποιήσει η αστυνομία; Εκτός και αν θέλουν να υπάρξει πλήρης τρομοκρατία. Ο 21χρονος είπε δεν θα ξαναπάω στο γήπεδο γιατί απέτρεψα κάποιους που έριχναν χάρτινα ποτήρια στο γήπεδο και στο τέλος με συνέλαβαν».