Λαβρόφ: Θα πραγματοποιήσουμε όλους τους στόχους του Πούτιν

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ υποστήριξε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις 20 Μαΐου μετά τις συνομιλίες που είχε με τον ομόλογό του από το Μαλί ότι οι υποψίες και οι φόβοι της Ρωσίας για το τι προσπαθεί να κάνει η Δύση με την Ουκρανία επιβεβαιώθηκαν απόλυτα.

«Όλοι οι φόβοι μας για το τι προσπαθούσε να κάνει η Δύση με την Ουκρανία επιβεβαιώνονται 100%», υποστήριξε ο Λαβρόφ χωρίς να δώσει όμως περισσότερες λεπτομέρειες για το τι εννοεί.

«Η Δύση χαράσσει στρατηγικές για τις περιοχές γύρω από τη Ρωσία. Ξέρουμε πόσο πολύ έχουν διεισδύσει στην Ουκρανία και για πολλά χρόνια μετά την ανεξαρτησία της Ουκρανίας, ανέπτυξαν διάφορα προγράμματα εκεί. Δεν είχαμε καμία αξίωση εναντίον τους, παρά το γεγονός πως λειτουργούν αρκετά ελεύθερα δίπλα στη χώρα μας» σημείωσε.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι όλοι οι στόχοι που έχει αναθέσει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ιδίως η προστασία των ανθρώπων στο Ντονμπάς και η αποφυγή της δημιουργίας άμεσων κινδύνων για την ασφάλεια της χώρας, θα πραγματοποιηθούν.

Ο Λαβρόφ σημείωσε επίσης ότι η ουκρανική διαπραγματευτική ομάδα «καθοδηγείται» από το Λονδίνο και την Ουάσιγκτον, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει συλλέξει η Μόσχα.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.