Λάβρος κατά Σιζόπουλου και ΠΙΣ ο Λιλλήκας – Ποτέ δεν πίστεψε στο ΓεΣΥ

Πυρά κατά του Προέδρου της ΕΔΕΚ και της ηγεσίας του Παγκυπρίου Ιατρικού Συλλόγου εξαπέλυσε σήμερα ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών ως προς την πορεία υλοποίησης του Γενικού Σχεδίου Υγείας.

Μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργεό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου, ο Γιώργος Λιλλήκας, έδωσε διευκρινήσεις στις καταγγελίες του περί υπόσκαψης του ΓΕΣΥ από αρχηγούς κομμάτων, λέγοντας ότι ο Μαρίνος Σιζόπουλος σε δημόσιες τοποθετήσεις του, και συγκεκριμένα σε δήλωσή του στο Κρατικό ραδιόφωνο είπε πως αναγκάστηκε να ψηφίσει τα νομοσχέδια του ΓΕΣΥ διότι αλλιώς θα θεωρείτο πως δεν υποστηρίζει τη μεταρρύθμιση στον τομέα της υγείας.

Κατά συνέπεια, είπε ο κ. Λιλλήκας, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ ουδέποτε πίστεψε στο ΓΕΣΥ.

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών κάλεσε παράλληλα τους ιδιώτες ιατρούς να μην εμπιστεύονται στο βαθμό που σήμερα εμπιστεύονται την ηγεσία του ΠΙΣ και να φροντίσουν οι ίδιοι να ενημερωθούν για το Σχέδιο Υγεία και μετά να κρίνουν από μόνοι τους τι τους συμφέρει.

Ο ίδιος, είπε πως δεν υποτιμά αυτούς οι οποίοι δεν πίστεψαν ποτέ στο μονοσφαλιστικό ΓΕΣΥ ούτε αυτούς των οποίων θίγονται τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα.

Δεν είναι υποχρεωτική είπε ο κ. Λιλλήκας η συμμετοχή στο ΓΕΣΥ , είναι όμως απαράδεκτο να υποσκάπτεται το Σχέδιο για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων.

Υπάρχει τόνισε παραπληροφόρηση που οδηγεί σε υπόσκαψη του σχεδίου Υγείας μέσω της λεγόμενης αναστολής εφαρμογής του ΓΕΣΥ η οποία, εκτίμησε, οδηγεί σε κατάργηση του ΓΕΣΥ.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.