Λάβρος ο πρύτανης του Π.Κ. για Υπουργείο Παιδείας: «Έχουν πυροβολήσει οι ίδιοι τον εαυτό τους»

Αδιανόητη ενέργεια χαρακτήρισε το σκίσιμο της σελίδας του βιβλίου των αγγλικών της Β’ Λυκείου ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Τάσος Χριστοφίδης, υπογραμμίζοντας ότι η κριτική σκέψη αναπτύσσεται σε όλα τα μαθήματα μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία και όχι μόνο από μερικά μαθήματα.

Ο κύριος Χριστοφίδης χαρακτήρισε αυτοχειρία την ενέργεια του υπουργείου παιδείας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι έχουν πυροβολήσει οι ίδιοι τον εαυτό τους. «Δεν μπορώ να αντιληφθώ πως έχουν υποπέσει σε αυτή την γκάφα», είπε.

Αυτή η ενέργεια, τόνισε, δεν συνάδει με μια σύγχρονη δημοκρατία, δεν συνάδει με τις αρχές και αξίες που το ίδιο το υπουργείο θέλει να καλλιεργεί μέσα από την παιδεία.

Όσον αφορά το θέμα του εικαστικού – εκπαιδευτικού Γιώργου Γαβριήλ ο κύριος Χριστοφίδης υπενθύμισε ότι η σύγκλητος ένα χρόνο πριν είχε τοποθετηθεί εκφράζοντας διαμαρτυρία για την πειθαρχική δίωξη του ζωγράφου.

Αυτό, εξήγησε, δεν εξυπακούει ότι τα έργα του κυρίου Γαβριήλ δεν πρέπει να επιδέχονται κριτική, αλλά εκείνο που υπερασπιζόμαστε είναι το δικαίωμα κάθε καλλιτέχνη να εκφράζεται μέσα από το έργο του, μέσα από το λόγο του.

Κάποια έργα μπορεί για κάποιους να είναι κακόγουστα, πρόσθεσε, κάποια όμως είναι βαθιά θρησκευτικά – όπως για παράδειγμα η εικόνα όπου η Παναγία αγκαλιάζει τον μικρό Αυλάν το κορμί του οποίου ξέβρασε η θάλασσα.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.