Λάζος στον Άστρα: “Η Νέα Σαλαμίνα έκανε βήματα προόδου”Για όλα τα θέματα που απασχολούν τη Νέα Σαλαμίνα, μίλησε στο ραδιόφωνο του Άστρα ο εκπρόσωπος Τύπου της ομάδας Δημήτρης Λάζος.

Για την έναρξη των προπονήσεων: «Κάναμε την περασμένη βδομάδα τις εργομετρικές εξετάσεις και ξεκίνησε την Δευτέρα η προετοιμασία. Είμαστε ευχαριστημένοι από την πορεία του προγραμματισμού. Ήρθαν ποιοτικοί παίκτες σε μια δύσκολη μεταγραφική περίοδο και αισιοδοξούμε ότι θα υλοποιήσουμε τους στόχους μας. Εξετάζουμε το ενδεχόμενο για το πότε θα γίνει η πρώτη επίσημη προπόνηση». 


Για την ανακοίνωση της μεταγραφής του Μπέριου: «Με τον Μπέριο υπήρχε προσύμφωνο εδώ και καιρό, αλλά κάποια διαδικαστικά ζητήματα δεν μας επέτρεπαν να τον ανακοινώσουμε νωρίτερα».

Όπως σημείωσε ο κ. Λάζος, έμειναν ακόμα τρεις εκκρεμότητες για να ολοκληρωθεί το ρόστερ της ομάδας. Θα αποκτηθεί ένας ποδοσφαιριστής στη μεσαία γραμμής, ένας ακραίος επιθετικός και ένας κεντρικός επιθετικός.

Για το γεγονός ότι άλλαξαν αρκετά πρόσωπα στην άμυνα της ομάδας: «Παραμένουν οι δύο μας τερματοφύλακες και ο εκ των αρχηγών μας ο Κύπρος Χριστοφόρου, αλλά και ο Τιμόθεος Παύλου. Αποκτήθηκαν ορισμένοι παίκτες. Έχουμε θωρακίσει την αμυντική μας γραμμή και είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι».

Για την πορεία των μεταγραφών: «Είναι πραγματικότητα ότι έγινε απίστευτη προεργασία από τον Μάκη Παπαϊωάννου. Είναι ένας λόγος που ανανεώθηκε το συμβόλαιο του τεχνικού μας διευθυντή για τα επόμενα δύο χρόνια. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον ίδιο αλλά και σε όλη την ομάδα προγραμματισμού. Έχουν αποκτηθεί σχεδόν όλες οι πρώτες μας επιλογές και αυτό μας αφήνει απόλυτα ικανοποιημένους».

Για την χρονική περίοδο που θα έρθουν στην Κύπρο τα νέα αποκτήματα: Ντανίλο και Μπρένο έρχονται σήμερα. Θα κάνουν τεστ κορονοϊού και θα μείνουν σε καραντίνα. Μέχρι την Δευτέρα αναμένεται να ενσωματωθούν όλοι οι ποδοσφαιριστές».

Για τα έργα στο Μενεού: «Η πανδημία μας έφερε πίσω αλλά είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε ξανά το έργο. Τα χρήματα της μεταγραφής του Ιωάννη Κωστή θα δαπανηθούν προς αυτό το σκοπό και θέλουμε να δουλεύουμε σε επαγγελματικά πλαίσια σε όλους τους τομείς».