Η Λεµεσός θα γίνει η ατµοµηχανή της αλλαγής!

Του Γιώργου Τ. Γεωργίου*

Η Λεµεσός υπήρξε ανέκαθεν η ατµοµηχανή των µεγάλων αλλαγών στον τόπο µας. Υπήρξε η κινητήρια δύναµη σ’ ένα ευρύ φάσµα σηµαντικών πτυχών της ζωής µας. Στην ανάπτυξη και την οικονοµία, στα Γράµµατα, τις Τέχνες και τις επιστήµες. Η Λεµεσός µε τους αγώνες της έγραψε ιστορία που την αναδεικνύει σε πόλη της προόδου, της δηµοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Κουβαλά η Λεµεσός ένα βαρύ όνοµα προόδου και ριζοσπαστισµού και δίκαια κατατάσσεται ως πόλη οδοδείκτης, πόλη αναφοράς για µια καλύτερη Κύπρο. Η Λεµεσός του Πλουτή Σέρβα, των Κώστα Παρτασίδη και Βάσου Παπαδόπουλου, η Λεµεσός των Λαϊκών ∆ηµοτικών Συµβουλίων και του Αντιαποικιακού Αγώνα, η Λεµεσός που έγραψε λαµπρή σελίδα µε την απόφαση της Κ.Ε. για συµµετοχή στον Αντιφασιστικό Αγώνα της 16ης Ιουνίου 1943, η Λεµεσός της Αντίστασης και της ∆ηµοκρατίας που έδωσε νεκρούς κατά του πραξικοπήµατος, η Λεµεσός του ∆ηµήτρη Κοντίδη και Ανδρέα Χρίστου, αφήνουν ιστορικές παρακαταθήκες που αξίζει να γίνουν πρότυπο και να µιµηθούµε.

Και σήµερα που η Κύπρος µας, ο λαός µας έχουµε ένα ιστορικό ραντεβού, των προεδρικών εκλογών του 2023, η Λεµεσός δεν µένει µακριά, ούτε και αδιαφορεί από τις εξελίξεις.

Η χώρα µας ασφυκτιά ανάµεσα στις συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές του λιγότερου κράτους που φτωχοποιούν το λαό µας. Ασφυκτιά ανάµεσα στη διαφθορά και τα σκάνδαλα που ταλανίζουν ολόκληρη την κυπριακή κοινωνία. Ζει και βιώνει τις αδιέξοδες πολιτικές των κυβερνώντων στο Κυπριακό και την καταβαράθρωση του κοινωνικού κράτους. Ποτέ προηγούµενα η Κύπρος δεν βρισκόταν σε τόση απελπιστική κατάσταση. Ποτέ προηγούµενα η Κύπρος δεν βρισκόταν σε σηµείο που να απειλείται η κοινωνική συνοχή, το τίµιο κράτος, η αξιοκρατία, η δηµοκρατία και οι θεσµοί.

Η Λεµεσός, πόλη και ύπαιθρος, κάτω από το βάρος των προβληµάτων και των αδιεξόδων, αφουγκράζεται την αγωνία του λαού µας και συστρατεύεται µε την ανεξάρτητη υποψηφιότητα για την προεδρία της Κυπριακής ∆ηµοκρατίας του Ανδρέα Μαυρογιάννη. Τα µηνύµατα που φθάνουν από παντού είναι µηνύµατα ελπίδας και αισιοδοξίας! Όλες οι κοινότητες της Λεµεσού, κάθε συνοικία και γειτονιά της Λεµεσού ανασκουµπώνονται και συντάσσονται µε τον Ανδρέα Μαυρογιάννη ως τη µοναδική υποψηφιότητα που διαθέτει τα εχέγγυα, το όραµα και το πρόγραµµα για την προοδευτική, δηµοκρατική αλλαγή.

Σ’ αυτές τις εκλογές επιλέγουµε Πρόεδρο της ∆ηµοκρατίας που να διαθέτει το υπόβαθρο, την ειλικρίνεια, την εντιµότητα και την αξιοπιστία για να ηγηθεί του τόπου και του λαού µας. Είναι η µοναδική υποψηφιότητα που απαντά και στον original και στον copy, που εδώ και δέκα χρόνια φέρουν βαρύτατες ευθύνες για τα πολιτικά και κοινωνικο-οικονοµικά αδιέξοδα στη χώρα. Έδωσαν εξετάσεις και απέτυχαν. Γιατί ακριβώς και οι δύο, τόσο ο Αβέρωφ Νεοφύτου όσο και ο Ν. Χριστοδουλίδης, υπήρξαν τα πιο ισχυρά γρανάζια της κυβερνητικής παράταξης, ό,τι είχαν να δώσουν το έδωσαν. Τα υπόλοιπα είναι κούφιες και ανέξοδες υποσχέσεις.

Αποτελεί ελπιδοφόρα προοπτική το γεγονός ότι εκατοντάδες άτοµα και προσωπικότητες συντάσσονται µε τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, οι οποίοι προέρχονται από ένα ευρύ πολιτικό φάσµα και συνδράµουν στη δυναµική της συγκεκριµένης προσπάθειας. Πρώτη φορά συντελούνται τόσες διεργασίες στο εκλογικό σώµα της Λεµεσού, όπου εµπλέκονται στελέχη άλλων κοµµάτων.

Προσωπικότητες όπως ο ∆ρ Νίκος Ζάµπογλου, ο πρώην Έπαρχος Κυριάκος Τσολάκης, ο Γιάννος ∆ανιηλίδης, η Βανέσα Κυπριανού, ο Λεύκιος ∆οράτης, ο Γιάννης Λούβαρης, ο Αντρέας Αγγελίδης, η Μαίρη Παπαδοπούλου, ο Χρίστος Γιαννούλης και εκατοντάδες άλλοι παίρνουν θέση και συντάσσονται µε την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Πρώτη φορά παρατηρείται στη Λεµεσό τόση συµµετοχή, ενδιαφέρον και ευαισθησία από όλο το κοινωνικό φάσµα. Καθηµερινά σχηµατίζεται ένα ευρύ µέτωπο από τις δυνάµεις της προόδου που θέτουν πάνω από όλα την Κύπρο, που είναι µαζί στο ίδιο χαράκωµα για την πραγµατική αλλαγή στον τόπο.

Το ίδιο συµβαίνει µε τα τοπικά εκλογικά επιτελεία του ΑΚΕΛ και όλου του Λαϊκού Κινήµατος που από πόρτα σε πόρτα µεταφέρουν τον υποψήφιο της αλλαγής, Ανδρέα Μαυρογιάννη. Από παντού, ένα είναι το µήνυµα. Αµετάθετος αγώνας να αλλάξουµε τα πράγµατα. Να ανεβάσουµε συσπειρώσεις.

Το συγκριτικό πλεονέκτηµα που διαθέτει το ΑΚΕΛ και η κυπριακή Αριστερά είναι η ζωντανή επαφή, η επικοινωνία µε το λαό. Αυτή την ποιοτική σχέση κανένας δεν διαθέτει. Μπορούµε και πρέπει να γίνουµε η κύρια αιχµή των δυνάµεων της αλλαγής. Συντεταγµένα, δυναµικά και αποφασιστικά προχωρούµε για να δικαιώσουµε τα όνειρα και τις προσδοκίες του λαού µας. Η αλλαγή θα έρθει γιατί αποτελεί πλέον κοινωνική ανάγκη, λαϊκή επιταγή.

*Μέλος Πολιτικού Γραφείου ΑΚΕΛ, Επαρχιακός Γραμματέας ΑΚΕΛ Λεμεσού

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.