Για εμπάθεια από τους πιστούς στην εκκλησία αλλά και για απειλές προς όλους όσους κάνουν εράνους υπέρ άλλων και οχι για την εκκλησία γράφει μια ανακοίνωση εκκλησιαστικής επιτροπής σε εκκλησία στην Λευκωσία.

Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό ανέβασε στα social media μία παθούσα η οποία βρήκε την ανακοίνωση κολλημένη στο τζάμι της εκκλησίας όταν βρέθηκε εκεί για την κηδεία της μητέρας της. Η οικογένεια της θανούσας είχε καλέσει στην κηδεία συγκεκριμένο σύνδεσμο για να γίνουν εισφορές. Όταν πήγαν εκεί, ο ιερέας της εκκλησίας δεν τους δέχτηκε και ακολούθως τους έδειξε την ανακοίνωση που επισυνάπτεται πιο κάτω.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το θέμα με τους εράνους στιε εκκλησίες έχει απασχολήσει  συνεδρίες της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όπου μεταξύ άλλων κληθηκαν ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, εκπρόσωποι της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, του Υπουργείου Εσωτερικών, της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας, του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ) και άλλων συνδέσμων.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των συνδέσμων, κανένας σύνδεσμος δεν πάει ακάλεστος σε κηδείες. Ενω η Βουλή έχει ψηφίσει νομο ο ποιος και κατοχυρώνει το δικαίωμα στους συγγενείς του αποθανόντος να αποφασίζουν οι ίδιοι για τις εισφορές που θα γίνουν στη μνήμη του.