Με λεφτά της διαφώτισης για το Κυπριακό … προγεύματα, μαραθώνιους και … πλάνα επισκέψεων

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Σε προγεύματα και γεύματα μεταξύ άλλων εξόδων που κόστισαν σχεδόν 4 χιλιάδες ευρώ ξοδεύονταν τα χρήματα του ταμείου Διαφώτισης για το Κυπριακό, το διάστημα που ο Νίκος Χριστοδουλίδης διατελούσε υπουργός Εξωτερικών. Παράλληλα ξοδεύονταν και χρήματα από την Διαφώτιση, για παραγωγή και δημοσίευση πλάνων και φωτογραφιών απο τις ..επισκέψεις του Υπουργού στο εξωτερικό, ενώ την ίδια ώρα από το κονδύλι ξοδεύονταν λεφτά για συμμετοχή σε Μαραθώνιους ως ομάδα «MFA & Friends»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφ. ΠΟΛΙΤΗΣ, το οποίο περιέχει έγγραφα με στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο ο τέως υπουργός Εξωτερικών και νυν υποψήφιος Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης διοχέτευε λεφτά από τα κονδύλια της Διαφώτισης σε δραστηριότητες άσχετες με τη Διαφώτιση και το Κυπριακό.

Η ομάδα «MFA and Friends» δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2019 με σκοπό τη συμμετοχή στον Μαραθώνιο «Logicom Cyprus Marathon» που πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαρτίου 2019, ενώ στη συνέχεια φαίνεται να συμμετείχε και σε άλλους μαραθωνίους που πραγματοποιήθηκαν σε Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα τα έτη 2020, 2021 και 2022 αντίστοιχα». Για τους τέσσερις πιο πάνω μαραθώνιους δαπανήθηκαν συνολικά 8,605.37 ευρώ.

Από τα αναλυτικά στοιχεία που παραθέτει ο κ. Κασουλίδης στην επιστολή του προς τον γενικό ελεγκτή προκύπτουν επιπλέον έξοδα κοντά στις 4 χιλιάδες ευρώ που αφορούσαν δαπάνες για σκοπούς φωτογράφισης και βιντεογράφισης επισκέψεων του Νίκου Χριστοδουλίδη στο εξωτερικό. Για παράδειγμα, γίνεται αναφορά σε δαπάνη 350 ευρώ για λήψη, επεξεργασία και αποστολή πλάνων και δηλώσεων του πρώην υπουργού Εξωτερικών στο Παρίσι το 2019, ενώ άλλα 740 ευρώ ξοδεύτηκαν για λήψη τηλεοπτικών πλάνων από την επίσκεψη του κ. Χριστοδουλίδη στην Ουάσινγκτον και στη Μόσχα το 2019.

Δείτε επίσης: Αποκαλύψεις-φωτιά για τη δράση του Νίκου Χριστοδουλίδη μετά την κατάρρευση των συνομιλιών

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.