Η Λέγκα «έσπασε» την προεκλογική σιωπή με πυρά κατά της κεντροαριστεράς

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Η ακροδεξιά Λέγκα του Βορρά δεν σεβάστηκε την καθιερωμένη ημέρα σιωπής, πριν τις σημερινές ιταλικές γενικές εκλογές και εξαπέλυσε χθες επίθεση κατά της κεντροαριστεράς. «Η προεκλογική εκστρατεία της κεντροαριστεράς χαρακτηρίσθηκε από ψέματα, μίσος, θέληση να αυξηθούν οι φόροι και οι αποβιβάσεις μεταναστών».

Το ιταλικό κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα ολοκλήρωσε το βράδυ της Παρασκευής την προεκλογική του εκστρατεία με συγκέντρωση στην πλατεία του Λαού της Ρώμης και κύρια αναφορά στη μνήμη και στην πολιτική παρακαταθήκη του πρώην προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Ντάβιντ Σασόλι.

Η Ιταλία οδεύει σήμερα στις κάλπες με την αρχηγό του μεταφασιστικού κόμματος Fratelli d’Italia (Αδέλφια της Ιταλίας), Τζόρτζια Μελόνι, σε τροχιά κατάκτησης της πρωθυπουργίας. Στην ιταλική πρωτεύουσα, στην Πλατεία Σάντι Απόστολι, ολοκληρώθηκε και η εκστρατεία του Κινήματος Πέντε Αστέρων.


Ο Ιταλός πρώην Πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, τέλος, ο οποίος δημιούργησε τον «κεντρώο πόλο» με τον πρώην Υπουργό Ανάπτυξης Κάρλο Καλέντα, υπογράμμισε ότι «αν η κεντρώα συμμαχία καταφέρει να ξεπεράσει το 10% των ψήφων, η καταλληλότερη λύση θα είναι η σύσταση μιας νέας κυβέρνησης Ντράγκι».

Η προοπτική μίας ιταλικής κυβέρνησης υπό την ακροδεξιά Τζόρτζια Μελόνι ανησυχεί τις Βρυξέλλες, κυρίως ως προς το θέμα των κυρώσεων κατά της Μόσχας, αλλά διπλωμάτες και ειδικοί δεν θεωρούν ότι η Ρώμη της δεξιάς/ακροδεξιάς συμμαχίας, του φαβορί των εκλογών της Κυριακής, θα αναλάβει το ρίσκο να αποποιηθεί το τεράστιο πακέτο των ευρωπαϊκών πόρων που εξασφάλισε η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι για την Ιταλία. Εν μέσω της κρίσης που έχει προκαλέσει η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, η Ιταλία ετοιμάζεται να γίνει, μετά τη Σουηδία, η δεύτερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με κυβέρνηση συμμαχίας με την ακροδεξιά.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.