Λειτούργησε η δημοκρατία λέει ο Τατάρ, προς το τελος της εβδομάδας η ανάληψη καθηκόντων

tatar

Την κυρωτική, επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έλαβε στις 3.00 το απόγευμα από την «πρόεδρο» του «ανώτατου εκλογικού συμβουλίου» και του «ανωτάτου δικαστηρίου» ο Ερσίν Τατάρ ο οποίος αναμένεται τις επόμενες ημέρες να αναλάβει τα καθήκοντά του μετά την εκλογή του στην «προεδρία» του ψευδοκράτους.

Ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι φάνηκε πως λειτουργεί η δημοκρατία στην «τδβκ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος, και πως ο «λαός», παρά τις δυσκολίες της πανδημίας προσήλθε στις κάλπες και έδειξε την βούλησή του. Ευχαρίστησε και πάλι όσους τον ψήφισαν και όσους δεν τον ψήφισαν.

Το καθήκον, ανέφερε, του πιο ψηλού θεσμού του ψευδοκράτους είναι να εργαστεί για την ευτυχία και την ευημερία του ψευδοκράτους και του τ/κ «λαού». Έχοντας αυτό κατά νου, εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα ασκήσει με υπευθυνότητα τα καθήκοντά του.

«Απευθύνομαι για ακόμη μια φορά στην διεθνή κοινότητα. Στην Κύπρο υπάρχει δημοκρατία, ο τ/κ λαός θα συνεχίσει να ζει στο δικό του κράτος με τον καλύτερο τρόπο και θα υψώνει την φωνή του λέγοντας ότι ο τ/κ λαός υπάρχει, θα υπάρχει, με την δημοκρατία του, νόμιμα και με όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα» είπε.

Θα κάνει, πρόσθεσε, ό,τι περνά από το χέρι του για την πρόοδο του ψευδοκράτους.

Η Ναρίν Φερντί Σιεφίκ εξήγησε την τυπική διαδικασία, σύμφωνα με την οποία ο κ. Τατάρ πρέπει μέχρι τις 5 το απόγευμα της Τετάρτης να ενημερώσει ποιό από τα δύο καθήκοντα θέλει να διατηρήσει, του «πρωθυπουργού» ή του «προέδρου». Εκείνη την ημέρα λήγει και η περίοδος έφεσης κατά του εκλογικού αποτελέσματος. Εφόσον δεν υπάρξει, τα τελικά αποτελέσματα δημοσιοποιούνται στην «επίσημη εφημερίδα» και το «ανώτατο συμβούλιο» ολοκληρώνει την δική του δουλειά.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Τατάρ αναμένεται να αναλάβει τα καθήκοντά του μετά τη δημοσιοποίηση των επίσημων τελικών αποτελεσμάτων των «προεδρικών εκλογών» στην «επίσημη εφημερίδα», την Πέμπτη ή την Παρασκευή.

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News