Λεμεσός: Αγανάκτηση δημοτών Αγίου Αθανασίου – Κλείνει το μοναδικό υποκατάστημα της Ελληνικής – κρατήθηκε μυστική η απόφαση

Με αγανάκτηση ενημερωθήκαμε τις τελευταίες μέρες, την απόφαση της Ελληνικής Τράπεζας να κλεισει το μοναδικό υποκατάστημά της στον Άγιο Αθανάσιο, στην οδό Ανοικοδομήσεως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι Λαϊκές Οργανώσεις – ΑΚΕΛ Αγίου Αθανασίου.
Η ανακοίνωση:
Μια πράξη η οποία πάρθηκε μονομερώς, χωρίς καμία διαβούλευση με τις τοπικές αρχές και τα οργανωμένα σύνολα του Δήμου μας. Μια πράξη που κρατήθηκε με κάθε μυστικότητα από τους άμεσα εμπλεκόμενους, τους ίδιους τους δημότες του Αγ. Αθανασίου.
Η απόφαση συνιστά τεράστια πρόκληση , αλλά και εμπαιγμό για τους κατοίκους του Δήμου, οι οποίοι είδαν τα τελευταία χρόνια μία προς μία τις τράπεζες της περιοχής να κλείνουν και οι ίδιοι να χάνουν έτσι την πρόσβαση τους σε αυτή την ουσιώδη υπηρεσία.
Να θυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο υποστατικό εξυπηρετούσε ένα μεγάλο αριθμό από δημότες, αλλά κυρίως αρκετούς συνταξιούχους-κάτοικους του Συνοικισμού, τους οποίους ευνοούσε η εύκολη πρόσβαση λόγω της κοντινής απόστασης. Επιπλέον, το υποστατικό αξιοποιούσαν και κάτοικοι των γύρω δήμων, αλλά και των κοινοτήτων της ευρύτερης περιοχής.
Η πράξη αυτή, αφενός αποτελεί μέρος της προσπάθειας των τραπεζών για μεγιστοποίηση των κερδών τους και αφετέρου αποτέλεσμα των εγκληματικών χειρισμών και απαράδεκτων πολιτικών της κυβέρνησης Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ οι οποίοι ξεπούλησαν τον Συνεργατισμό και τα υποστατικά του προκειμένου να θησαυρίσει μια χούφτα επιχειρηματιών και επενδυτών.
Το κλείσιμο του καταστήματος τροχιοδρομήθηκε όπως ενημερωθήκαμε, για την ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, με τελευταία εργάσιμη ημέρα την Παρασκευή 18 του μήνα.
Έστω και την υστάτη, καλούμε τους αρμόδιους να εισακούσουν την αγανάκτηση των δημοτών και να ανακαλέσουν την απόφασή τους. Να μην στερήσουν από την τοπική μας κοινωνία, μια ουσιώδη υπηρεσία και την πρόσβαση μας σε αυτή.
Καλούμε επίσης τις τοπικές αρχές του Δήμου μας, όπως προβούν σε όλες τις δυνατές ενέργειες, προκειμένου να αποφευχθεί η προκλητική αυτή απόφαση της Ελληνικής Τράπεζας.
Ως Λαϊκές Οργανώσεις Αγίου Αθανασίου δηλώνουμε αποφασισμένοι, εάν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα των συνδημοτών μας, να αντιδράσουμε δυναμικά προκειμένου να προστατέψουμε τις ανάγκες και τα αιτήματα της τοπικής μας κοινωνίας.
Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.