Λεμεσός: Απόπειρα ληστείας κατά δύο υπαλλήλων χρηματαποστολής

Τα χρήματα που κουβαλούσε χρηματαποστολή, για λογαριασμό πολυκαταστήματος της Λεμεσού, επιχείρησαν να αποσπάσουν επίδοξοι ληστές, οι οποίοι εγκατέλειψαν άπραγοι τη σκηνή, ρίχνοντας δυο πυροβολισμούς στον αέρα.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου της ΑΔΕ Λεμεσού, Μαρίνο Βασιλείου, ήταν 10 λεπτά πριν τις 12 το μεσημέρι, όταν ο υπάλληλος της εταιρείας ασφαλείας εξήλθε από το πολυκατάστημα, κρατώντας σάκο με τα χρήματα των εισπράξεων των προηγούμενων ημερών, με σκοπό να τον τοποθετήσει στο θωρακισμένο όχημα.

Αυτοκίνητο προσέγγισε το σημείο και τότε ένα άτομο που φορούσε κουκούλα εξήλθε από αυτό και άρχισε να κτυπά τον υπάλληλο με σιδηρολοστό, μπροστά στα έντρομα μάτια πελατών του πολυκαταστήματος, που την ώρα εκείνη βρίσκονταν στο χώρο στάθμευσης.

Ακολούθησε πάλη μεταξύ των δυο, ενώ ο οδηγός του οχήματος εξήλθε και ανέσυρε πιστόλι, προφανώς αεροβόλο, ρίχνοντας δυο πυροβολισμούς στον αέρα, σε μια προσπάθεια να εκφοβίσει τον υπάλληλο, που όμως πρόλαβε να ασφαλίσει τα χρήματα στην ειδική θυρίδα που βρίσκεται στο πίσω μέρος του θωρακισμένου οχήματος.

Οι δράστες εγκατέλειψαν τότε τη σκηνή και κλήθηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη και άρχισαν έρευνες για εντοπισμό των δραστών.

Λίγο αργότερα, εντοπίστηκε να καίγεται, σε κοντινή περιοχή, το όχημα που χρησιμοποιήθηκε στην απόπειρα ληστείας και το οποίο, όπως διαπιστώθηκε, έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Ο υπάλληλος της εταιρείας ασφάλειας, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, για περίθαλψη των τραυμάτων του.

Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται, ενώ στο μικροσκόπιο της βρίσκονται τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.