Λεμεσός: Με δυναμικές κινητοποιήσεις προειδοποιούν το υπουργείο οι καταστηματάρχες της Νίκου Παττίχη

Έλα στο Google News

Ξεκινούν αγώνα για να ξηλώσουν τη νησίδα

 

Με το σπαθί στο χέρι βρίσκονται οι καταστηματάρχες της λεωφόρου Νίκου Παττίχη και Δέσποινας στη Λεμεσό, οι οποίοι εμφανίζονται έτοιμοι να προχωρήσουν σε δυναμικά μέτρα αντίδρασης, καθώς αισθάνονται ότι το Υπουργείο Μεταφορών και Έργων και τα αρμόδια τμήματά του, αφού έκαναν αυτό που ήθελαν, σφυρίζουν αδιάφορα για τις σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις που δημιούργησε στην εμπορικότητα του δρόμου η κατασκευή της κτιστής διαχωριστικής νησίδας.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο που κατασκευάστηκε η νησίδα και διαφάνηκαν από την αρχή τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην εμπορικότητα του δρόμου, οι επηρεαζόμενοι καταστηματάρχες ζήτησαν επανειλημμένα με επιστολές τους μέσω της ΠΟΒΕΚ συνάντηση με τα αρμόδια τμήματα και ιδιαίτερα με το Τμήμα Δημοσίων Έργων, με σκοπό να συζητηθούν οι οικονομικές και άλλες αρνητικές επιπτώσεις που δημιουργήθηκαν, χωρίς όμως να υπάρξει καμιά ανταπόκριση.

«Μας έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια»

«Μας έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια κι αυτό προκαλεί τις έντονες και δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των καταστηματαρχών», ανέφερε χαρακτηριστικά στη «Χαραυγή» ο Κεντρικός Οργανωτικός Γραμματέας η ΠΟΒΕΚ, Κυριάκος Μουστάκας, επισημαίνοντας ότι «κανένας δεν μπορεί πλέον να κατευνάσει την αγανάκτηση και να συγκρατήσει την οργή αυτών των ανθρώπων».

Η ΠΟΒΕΚ, όπως αναφέρει ο κ. Μουστάκας με μια τρίτη επιστολή που απέστειλε προχθές στο Τμήμα Δημοσίων Έργων, επαναλαμβάνει το αίτημά της για συνάντηση με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς για συζήτηση των προβλημάτων που έχουν συσσωρευτεί, ώστε να δοθούν κάποιες λύσεις που θα ανακόψουν την πορεία αφανισμού στην οποία βρίσκονται οι καταστηματάρχες, εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτή τη φορά θα υπάρξει θετική ανταπόκριση.

Θα ξηλώσουμε από μόνοι μας τη νησίδα…

Οι ίδιοι οι καταστηματάρχες δίνουν περιθώριο μίας εβδομάδας στους αρμόδιους να απαντήσουν θετικά στο αίτημα για συνάντηση και αναζήτηση λύσης στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, διαφορετικά, όπως χαρακτηριστικά μας ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ομάδας Πρωτοβουλίας καταστηματαρχών και κατοίκων της περιοχής, Πόλυς Καττάσιης, «είμαστε αποφασισμένοι να πιάσουμε κούσπους και τσάπες και να ξηλώσουμε από μόνοι μας τη νησίδα για να μπορέσει να ανασάνει η περιοχή».

Κάνοντας λόγο για κοροϊδία από τους αρμόδιους, ο κ. Καττάσιης επισημαίνει ότι δόθηκαν υποσχέσεις για δημιουργία χώρων στάθμευσης για εξυπηρέτηση των καταστημάτων, οι οποίες όμως δεν υλοποιήθηκαν, ενώ τονίζει επιπλέον ότι με τη νησίδα δημιουργήθηκε αθέμιτος ανταγωνισμός και με την κατακόρυφη μείωση της εμπορικότητας του δρόμου αρκετά καταστήματα υποχρεώθηκαν να βάλουν λουκέτο.

Χρήστος Χαραλάμπους

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.