Λεμεσός: Δεν έχουν φάρμακα για covid-19 – Ταλαιπωρία και εμπαιγμός για ασθενείς

Ταλαιπωρία και εμπαιγμός για ασθενείς που τις τελευταίες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Λεμεσού

Με την υγεία των πολιτών παίζουν οι αρμόδιοι του Υπουργείου Υγείας, αφού σε κάποια δημόσια νοσοκομεία καταγράφονται σοβαρές ελλείψεις σε φάρμακα, τα οποία μάλιστα θεωρούνται απαραίτητα στη θεραπευτική διαδικασία για ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονται με κορoνοϊό.

Στο Nοσοκομείο Λεμεσού, τις τελευταίες τέσσερις τουλάχιστον μέρες, όχι μόνο παρατηρήθηκε έλλειψη συγκεκριμένου φαρμάκου, αλλά, όπως καταγγέλλεται, έγινε και προσπάθεια να αποσιωπηθεί. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση γυναίκας η οποία εισήχθη την περασμένη Παρασκευή στο νοσοκομείο με συμπτώματα Covid-19 και αφού κρίθηκε αναγκαία η παραμονή της για την ενδεδειγμένη νοσηλεία, ο επί καθήκοντι γιατρός συνέστησε να της χορηγείται καθημερινά και για 5 ημέρες το φάρμακο «Ρεμντεσεβίρ» που αφορά ασθενείς με κορονοϊό.

Την επόμενη μέρα, όπως καταγγέλλεται, η ασθενής αντιλήφθηκε ότι δεν της είχε χορηγηθεί το συγκεκριμένο φάρμακο κι όταν ζήτησε να μάθει τι συμβαίνει, η απάντηση που πήρε από το νοσηλευτικό προσωπικό ήταν ότι, σύμφωνα με το φάκελό της, είχε γίνει η χορήγηση του φαρμάκου. Στην επιμονή της ασθενούς ότι δεν πήρε το φάρμακο, παραδέχτηκαν τελικά ότι το φάρμακο δεν χορηγήθηκε σε κανένα ασθενή, γιατί είναι έλλειψη και είναι άγνωστο πότε θα υπάρχει στο νοσοκομείο. Για αντιμετώπιση του επίμονου και βασανιστικού βήχα που παρουσίαζε η ασθενής, συστήθηκε από τον γιατρό του θαλάμου, δύο μέρες μετά την εισαγωγή στο νοσοκομείο, να της χορηγηθεί το σιρόπι «Neofun», το οποίο όμως επίσης ήταν έλλειψη.

Ανάλογα παράπονα εκφράστηκαν στη «Χαραυγή» και από συγγενείς άλλων ασθενών, αφού μέχρι χθες συνέχιζε να παρατηρείται έλλειψη βασικών φαρμάκων, κάτι που μας επιβεβαίωσε και αρμόδια πηγή του νοσοκομείου.

Χρήστος Χαραλάμπους

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.