Περισσότερο με κακόγουστο αστείο μοιάζει παρά με…«ποδηλατόδρομο» αυτό το «πράγμα» που εμφανίστηκε στη Λεμεσό και κάνει το γύρο του διαδικτύου από το πρωί.

Τι συνέβη ακριβώς;

Μια διαδρομή που μοιάζει με ποδηλατόδρομο έκανε την εμφάνιση της στην περιοχή Ομονοίας στη Λεμεσό και σίγουρα δεν θυμίζει τους κλασσικούς ποδηλατόδρομους που συνηθίσαμε να βλέπουμε στην Κύπρο αφού ξεπερνά κάθε…φαντασία.

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες μοιάζει περισσότερο με κακόγουστη φάρσα παρά με ποδηλατόδρομο αφού είναι ουσιαστικά χυμένη μπογιά σε πεζοδρόμια και δρόμους χωρίς καμία λογική συνοχή.

Διερεύνηση κατασκευαστικών λαθών ποδηλατόδρομων, ξεκινά ο Δήμος Λεμεσού

Έτοιμος να αποδώσει τυχόν ευθύνες, παρουσιάζεται ο Δήμος Λεμεσού, σε σχέση με σοβαρά λάθη που εντοπίστηκαν στις εργασίες κατασκευής ποδηλατοδρόμων σε συνοικιακό οδικό δίκτυο, νότια της λεωφόρου Φραγκλίνου Ρούσβελτ.

Το θέμα απασχολεί από το πρωί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά την ανάρτηση σχετικών φωτογραφιών των υπό κατασκευή ποδηλατοδρόμων, η διαδρομή των οποίων παρουσιάζεται χωρίς λογική συνοχή.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα, ο Δήμος Λεμεσού αναφέρει πως, μετά από προσφορές και αφού ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες, ανέθεσε την υλοποίηση του έργου κατασκευής ποδηλατοδρόμων σε ιδιωτική κατασκευαστική εταιρεία.

Το έργο βρίσκεται υπό εκτέλεση, και δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και παραδοθεί στο Δήμο, και ως εκ τούτου δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται από ποδηλάτες, επισημαίνει η ανακοίνωση.

Τέλος, ο Δήμος Λεμεσού διαμηνύει πως θα προβεί άμεσα στις αναγκαίες ενέργειες ώστε τα κατασκευαστικά λάθη να αποκατασταθούν πριν να δοθεί σε χρήση ο ποδηλατόδρομος και παράλληλα διερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχουν γίνει, ώστε να αποδοθούν τυχόν ευθύνες.