Λεμεσός: Επιτέθηκαν σε προστατευμένο είδος καρχαρία με ψαροντούφεκο (βίντεο)

Το γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο με ένα καρχαρία ανοιχτά της Κύπρου την ώρα που κυνηγάει μια χελώνα για να φάει.

Το viral βίντεο καταγράφηκε από πολίτη της Λεμεσού, ο οποίος εντόπισε το περιστατικό όταν βγήκε με το σκάφος του κοντά στις ακτές του ladys mile.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, η εμφάνιση του καρχαρία προσέλκυσε το ενδιαφέρον ψαράδων που ήταν στην περιοχή και μόλις τον αντίκρισαν τον κτύπησαν με ψαροντούφεκο στο κεφάλι.

Ο καρχαρίας που ανήκει στο είδος καρχαρία  Isurus oxyrinchus με το κοινό όνομα «τουνόσκυλος» είναι είδος απειλούμενο με εξαφάνιση , βάση της κόκκινης λίστας του IUCN.

Όπως μαθαίνουμε, ο υπό προστασία καρχαρία κατάφερε να σπάσει τη μισίνα του ψαροντούφεκου και να καταδυθεί ωστόσο το μεγάλο βέλος του ψαροντούφεκου καρφώθηκε στο κεφάλι του.

Με ανακοίνωση τους οι Οικολόγοι, ζητούν από  το τμήμα αλιείας και θαλάσσιων ερευνών να ξεκινήσει έρευνα για εντοπισμό των δραστών και εφαρμογή τη νομοθεσίας.

«Θα ήταν επίσης καλό να μας  ενημερώσει κατά πόσον διεξάγει εκστρατείες ενημέρωσης του κοινού ώστε να εγκαταλείψουν οι άνθρωποι  αυτή την εχθρική στάση κατά συγκεκριμένων ζωικών ειδών που επειδή στη φύση τους είναι να είναι κυνηγοί (και ελέω του Χόλυγουντ) έχουν ανακηρυχθεί στη συνείδηση των ανθρώπων περίπου ως δολοφόνοι».

«Πολλούς περισσοτέρους ανθρώπους «καταβροχθίζουν» καθημερινά  οι καρχαρίες που κυριαρχούν στις ανθρώπινες κοινωνίες (στο οικονομικό σύστημα κυρίως) από όσους  οι καρχαρίες που κολυμπούν στα πελάγη».