Λεμεσός, η πόλη των νεκρών αστέγων…Η Λεμεσός δυστυχώς είναι πλέον η πόλη των νεκρών αστέγων ανέφερε χαρακτηριστικά ο συντονιστής του Κινήματος για τους άστεγους “ΕΝεΡΓΩ”.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο Λευτέρης Γεωργίου ανέφερε ότι σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η σορός άνδρα που εντοπίστηκε χθες βράδυ σε εγκαταλελειμμένη οικία στο κέντρο της Λεμεσού ανήκει σε άστεγο.

Διαβάστε επίσης: Λεμεσός: Εντοπίστηκε νεκρός άντρας σε εγκαταλελειμμένο κτίριο

Πρόσθεσε ότι στο συγκεκριμένο κτίριο εδώ και καιρό μένουν άστεγοι. Τόνισε ότι το έχουν αναφέρει στο Δημαρχείο Λεμεσού χωρίς ωστόσο να υπάρξει ανταπόκριση και να βρεθεί λύση στο πρόβλημα. Ο κ. Γεωργίου πρόσθεσε ότι εδώ και 15 μήνες φωνάζουν για τη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας στη Λεμεσό αλλά ο Δήμος δημιούργησε όπως είπε ένα χώρο- καφενείο, το οποίο λειτουργεί μέχρι τις 18:00 χωρίς να υπάρχουν κρεβάτια.

Υπενθυμίζεται ότι η σορός άνδρα εντοπίστηκε χθες βράδυ σε εγκαταλελειμμένη οικία στο κέντρο της Λεμεσού. Πολίτης ενημέρωσε την Αστυνομία μετά από έντονη δυσωδία που προερχόταν από την κατοικία, η οποία βρίσκεται κοντά στην Πλατεία Ηρώων. Η σκηνή αποκλείστηκε και τέθηκε υπό φρούρηση, ενώ οι έρευνες των αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη.