Λεμέσος: Καταγγέλθηκαν για απάτη πρόεδρος Κινήματος για αστέγους και ξενοδόχοςΣτη σύλληψη 46χρονου προέδρου κινήματος που ασχολείται με την παροχή βοήθειας σε άστεγους, προχώρησε η Αστυνομία στη Λεμεσό, ενώ καταζητεί άλλα δυο πρόσωπα, για υπόθεση χρησιμοποίησης αστέγων για απόσπαση χρηματικού ποσού 35 χιλιάδων ευρώ από το κράτος . Καταζητείται επίσης ο 75χρονος φερόμενος άστεγος, ο οποίος πριν λίγες μέρες υποστήριξε πως διέμενε σε κλουβί.

Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση, η οποία διερευνάται το τελευταίο διάστημα από το ΤΑΕ Λεμεσού, δήλωσε ο υπεύθυνος του τμήματος, Ιωάννης Σωτηριάδης, ο οποίος ανέφερε πως η καταγγελία έγινε από λειτουργούς του Γραφείου Ευημερίας Λεμεσού, καθώς ηγέρθηκαν υποψίες πως το κράτος πλήρωνε συγκεκριμένο ξενοδοχείο για τη στέγαση και σίτιση αστέγων, οι οποίοι ωστόσο το είχαν ήδη εγκαταλείψει.

“Από τη λήψη των καταθέσεων, χθες καταλήξαμε σε ασφαλή συμπεράσματα σε σχέση με την υπόθεση αυτή και διερευνούμε ποινικά αδικήματα και συγκεκριμένα, συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος, απόσπαση και απόπειρα απόσπασης περιουσίας με ψευδείς παραστάσεις και απάτη, αδικήματα τα οποία διαπράχθηκαν την περίοδο μεταξύ Αυγούστου 2018 και 12 Οκτωβρίου 2019”, συμπλήρωσε.

Ύποπτοι για την υπόθεση είναι ο 46χρονος πρόεδρος του κινήματος, ο οποίος συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος και ανακρίνεται, ενώ καταζητούνται ο 57χρονος ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου και 66χρονος υπάλληλος του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μέχρι στιγμής κατέχει η Αστυνομία, οι ύποπτοι φέρεται να έβρισκαν άστεγους και να τους οδηγούσαν στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, το οποίο βρίσκεται σε συμφωνία με το κράτος, που καλύπτει τα έξοδα διαμονής και σίτισης.

Σε κάποιες εκ των περιπτώσεων, είπε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, οι λειτουργοί του Γραφείου Ευημερίας λάμβαναν διαβεβαιώσεις από τη διεύθυνση του ξενοδοχείου ότι οι δικαιούχοι διέμεναν εκεί, παρόλο που δεν τους εντόπιζαν κατά τον έλεγχο, ενώ στις περιπτώσεις που επέμεναν για έλεγχο, “δέχονταν ακόμη και απειλές, τις οποίες θα εξετάσουμε στο σύνολο διερεύνησης της υπόθεσης”.

“Η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή, έχει εξαπατηθεί το κράτος, με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία που κατέχει η αστυνομία και το χρηματικό ποσό που έχει πληρώσει το κράτος ανέρχεται στις 35 χιλιάδες ευρώ και μπορεί να είναι πολύ περισσότερο το ποσό αυτό, αφού οι εξετάσεις βρίσκονται σε αρχικά στάδια”, συμπλήρωσε.

Επιπρόσθετα και σε συνάρτηση με την υπόθεση, καταζητείται και ένας 75χρονος, ο οποίος φέρεται μετά από προτροπή, να ισχυρίστηκε ότι διέμενε σε κλουβί, ενώ στην πραγματικότητα “διέμενε σε άλλο χώρο, που πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να διαβιεί κάποιο πρόσωπο και το κλουβί ήταν πρόσχημα για κάποιο συγκεκριμένο λόγο”, είπε ο κ.Σωτηριάδης

Το ΤΑΕ Λεμεσού, υπέδειξε, βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και λειτουργούς του Γραφείου Ευημερίας της Λεμεσού, με σκοπό την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα.