Πετρελαιοκηλίδα από διαρροή μαζούτ, πιθανότατα από πλοίο, που όπως φαίνεται σχηματίστηκε από καιρό στα ανοικτά της Κύπρου και τώρα προσεγγίζει τις ακτές της Λεμεσού, αναφέρει με ρεπορτάζ του ο Φιλελευθερος.

Η συγκεκριμένη ρύπανση έχει εντοπιστεί από πριν ωστόσο η έκταση και η πορεία της από τα ανοικτά προς τις ακτές είχε υποτιμηθεί τις προηγούμενες μέρες.

Η έκτασή της καταλαμβάνει θαλάσσια περιοχή στα ανοικτά του κόλπου της Λεμεσού που ξεκινά περίπου από το ύψος του ξενοδοχείου «Ποσειδώνια» και εκτείνεται μέχρι και το ύψος των «δίδυμων Πύργων.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαϊδης, έχει σημάνει συναγερμό και αναζητά εσπευσμένα κατάλληλα εξιδεικευμένα θαλάσσια μέσα καταπολέμησης της συγκεκριμένης ρύπανσης, μετά τις έντονες ανησυχίες που εξέφρασε ο Δήμαρχος για τις επιπτώσεις, το Τμήμα Αλιείας, που προχώρησε από το πρωί σε προσπάθεια περιορισμού της ρύπανσης με πενιχρά μέσα που διαθέτει, ανάθεσε το μεσημέρι σε εταιρεία που διαθέτει ειδικά πλοία και εξοπλισμό, να πιάσει αμέσως δουλειά για να περιορίσει και εξαλείψει την πετρελαιοκηλίδα.