Μέχρι πριν την ανάπλαση του κέντρου της πόλης και την ίδρυση και την εγκατάσταση των σχολών και άλλων υπηρεσιών του ΤΕΠΑΚ στην καρδιά της Λεμεσού, ο χώρος στάθμευσης του Παντοπωλείου ή το «πάρκινγκ της ΕΣΕΛ», όπως είναι γνωστό στους παλαιότερους, αποτελούσε το κύριο σημείο αναφοράς αλλά και συναναστροφής, αφού από δω έφευγαν και εδώ κατέληγαν τα λεωφορεία της γραμμής όλων σχεδόν των χωριών της Λεμεσού αλλά και τα αστικά λεωφορεία που, τότε, αποτελούσαν βασικό μέσο διακίνησης.

Με τις οδικές και άλλες αλλαγές που έγιναν, αναπόφευκτα άλλαξε και η μορφή και η λειτουργικότητα αυτού του χώρου που είχε και, ευτυχώς, συνεχίζει να έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό του τους τεράστιους ευκαλύπτους και άλλα ψηλά δέντρα. Η μετακίνηση του σταθμού των λεωφορείων στο χώρο του παλιού νοσοκομείου της Λεμεσού σε συνδυασμό και με τη φθίνουσα ζωή της Δημοτικής Αγοράς, μοιραία οδήγησε και στην υποβάθμιση του κοινωνικού χαρακτήρα του «πάρκινγκ της ΕΣΕΛ», ο οποίος μετατράπηκε σε ένα συνηθισμένο και άψυχο χώρο στάθμευσης.

Κάποια σχέδια που εδώ και χρόνια είχε ο δήμος για κατασκευή ενός πολυώροφου χώρου στάθμευσης ώστε να μπορούν να καλύπτονται οι συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες στο κέντρο της πόλης και να αρθούν οι διάφορες παρανομίες και παραβάσεις, δεν έγινε κατορθωτό να υλοποιηθούν αφού υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις, ενώ μεσολάβησε και η οικονομική ύφεση που έδεσε τα χέρια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πριν από λίγο καιρό, σε μια προσπάθεια να εξομαλυνθεί η κατάσταση που επικρατούσε στον κεντρικότερο και μεγαλύτερο χώρο στάθμευσης στο κέντρο της Λεμεσού, ο δήμος προχώρησε σε κάποια μικρά ενδιάμεσα βελτιωτικά έργα τα οποία θεωρείται βέβαιο ότι σε κάποιο βαθμό θα συμβάλουν στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών που εργάζονται ή διακινούνται στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων και των εκατοντάδων φοιτητών οι σχολές των οποίων βρίσκονται σε μικρή ακτίνα.

Ειδικότερα, ομαλοποιήθηκε με ασφαλτική κάλυψη όλη η επιφάνεια του χώρου στάθμευσης και με τη χάραξη γραμμών και άλλων αναγκαίων σημάνσεων δόθηκε η δυνατότητα αύξησης του αριθμού θέσεων ώστε σήμερα να μπορούν να σταθμεύουν γύρω στα 300 αυτοκίνητα, με τον ανάλογο βέβαια αριθμό των θέσεων για αναπήρους. Οι αλλαγές αυτές συνέβαλαν και στην καλυτέρευση της οπτικής και αισθητικής εικόνας της περιοχής.