Λεμεσός: Πυρκαγιά σε διώροφη κατοικία λόγω κεραυνού – Η δράση της Πυροσβεστικής το τελευταίο 24ωρο

Φωτογραφία αρχείου

Kλήση για πυρκαγιά σε διώροφη κατοικία στην περιοχή «Χαβούζα» στην επαρχία Λεμεσού, που φαίνεται να προκλήθηκε από κεραυνό στην οροφή της οικίας έλαβε τη Δευτέρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, η κλήση λήφθηκε στις στις 12:12 και ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με δύο Πυροσβεστικά Οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αγίου Ιωάννη Λοχία Βασίλη Κρόκου.

Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, η οικία υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Οι ένοικοι απουσίαζαν στο εξωτερικό. Μετά από διερεύνηση που ακολούθησε, σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία, η πυρκαγιά φαίνεται να προκλήθηκε από κεραυνό στην οροφή της οικίας.

Επίσης χθες στις 14:18, η Πυροσβεστική έλαβε κλήση για πυρκαγιά σε ημιφορτηγό όχημα ταχυμεταφορών, το οποίο βρισκόταν εν κινήσει παρά την Κακορατζιά. Ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με δύο Πυροσβεστικά Οχήματα από την Ε.Μ.Α.Κ. Από την πυρκαγιά, το όχημα υπέστη εκτεταμένες ζημιές και καταστράφηκε το περιεχόμενό του. Μετά από διερεύνηση που ακολούθησε, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, η πυρκαγιά φαίνεται να οφείλεται σε μηχανικό/ ηλεκτρικό πρόβλημα του οχήματος.

Στις 17:32, έλαβε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα, το οποίο βρισκόταν ακινητοποιημένο σε χωράφι στην περιοχή Ύψωνα, στην επαρχία Λεμεσού. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Μονοβόλικου με ένα Πυροσβεστικό Όχημα. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, το εν λόγω όχημα έπαθε εκτεταμένες ζημιές. Θα ακολουθήσει διερεύνηση αιτιών πυρκαγιάς, σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Στις 23:36, έλαβε κλήση για πυρκαγιά διώροφη κατοικία στην κοινότητα Ποταμιά, στην επαρχία Λευκωσίας. Ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με δύο Πυροσβεστικά Οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Ακροπόλεως Λοχία Σπύρου Τταντή. Η πυρκαγιά βρισκόταν σε δωμάτιο της οικίας στον πρώτο όροφο. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, το εν λόγω δωμάτιο έπαθε εκτεταμένες ζημιές και από τον καπνό ζημιές έπαθε ο πάνω όροφος της οικίας. Οι ένοικοι της οικίας απουσίαζαν την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς και δεν κινδύνευσε κανείς. Ακολουθεί διερεύνηση αιτιών πυρκαγιάς, αργότερα σήμερα σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές.

Στις 23:53, έλαβε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο έξω από οικία, στην κοινότητα Παρεκκλησιάς στην επαρχία Λεμεσού. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αγίου Νικολάου με ένα Πυροσβεστικό Όχημα. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, το εν λόγω όχημα έπαθε εκτεταμένες ζημιές. Θα ακολουθήσει διερεύνηση αιτιών πυρκαγιάς, αργότερα σήμερα, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές.

Συνολικά η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε σε 24 κλήσεις για βοήθεια, 18 πυρκαγιές, 4 ειδικές εξυπηρετήσεις και 2 ψευδείς κλήσεις.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.