Λεμεσός: Σε δύο 24ωρα εντοπίσθηκαν επτά άστεγοι από την Ελλάδα

Το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει με τους ανθρώπους που περιφέρονται στην πόλη βρίσκοντας στέγη σε πάρκα και άλλα προσφερόμενα σημεία αναδεικνύεται για μια ακόμα φορά από τον ίδιο τον Δήμο Λεμεσού, ο οποίος στα πλαίσια της λειτουργίας του Κέντρου Στήριξης και Επανένταξης «Σχεδία», κλήθηκε να συνδράμει μέσα σε διάστημα δύο μόλις εικοσιτετράωρων, 7 άτομα που βρέθηκαν από την Ελλάδα στη Λεμεσό.

Ειδικότερα, πρόκειται για τέσσερις άνδρες από την Κόρινθο οι οποίοι εντοπίσθηκαν να κοιμούνται σε γέφυρα στην παραλιακή περιοχή και τρία άτομα Ρομά (πατέρα, κόρη και φιλικό τους πρόσωπο) τα οποία εντοπίσθηκαν την περασμένη Πέμπτη στην περιοχή του μόλου και προσεγγίστηκαν από λειτουργό του Κέντρου «Σχεδία».

Όπως ανέφεραν ήρθαν από τη Λαμία στην Κύπρο τον περασμένο μήνα με σκοπό να βρουν εργασία, χωρίς όμως να έχουν εδώ οποιοδήποτε συγγενικό ή φιλικό τους πρόσωπο και χωρίς να έχουν εκ των προτέρων έρθει σε επαφή με οποιονδήποτε εργοδότη. Τους δόθηκε φαγητό, όπως αναφέρεται ενώ ενημερώθηκε σχετικά και το Γραφείο Ευημερίας το οποίο πρότεινε να καλύψει τα έξοδα για επαναπατρισμό́ τους σε περίπτωση που το επιθυμούσαν, ενώ οι ίδιοι ανέφεραν ότι θα συνέχιζαν να αναζητούν εργασία κι αν δεν τα κατάφερναν θα επικοινωνούσαν με τη «Σχεδία» για διευθέτηση των διαδικασιών επαναπατρισμού τους στην Ελλάδα.

Αναφέρεται επίσης ότι ένα από αυτά τα άτομα εξέφρασε την επιθυμία του να εργαστεί στην Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου αλλά του εξηγήθηκε ότι υπάρχουν διαδικασίες για να εργοδοτηθεί. Από το περασμένο Σάββατο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού, και οι 7 αυτοί άνθρωποι μεταφέρθηκαν στις αποθήκες της Coca Cola όπου και διανυκτερεύουν.

 

Χρήστος Χαραλάμπους