Λεμεσός: Συνεργασία Δήμου και με ΕΤΕΚ για μια έξυπνη και κλιματικά ουδέτερη πόλη

Μνημόνιο συνεργασίας συνομολόγησαν το Επιστημονικό και Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ) και ο Δήμος Λεμεσού, με στόχο την τεχνο-επιστημονική αρωγή από το ΕΤΕΚ, για να καταστεί η πόλη της Λεμεσού έξυπνη και κλιματικά ουδέτερη έως το 2030, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα EU Mission Cities.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού, το μνημόνιο θέτει το πλαίσιο συνεργασίας των δύο μερών για την ανάπτυξη της Σύμβασης της πόλης της Λεμεσού για το κλίμα, στο πλαίσιο της επιλογής της πόλης ως μια από τις 100 πόλεις που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο Πρόεδρος του ΕΤΕΚ Κωνσταντίνος Κωνσταντή και ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης στο πλαίσιο πρόσφατης συνάντησης.

Κατά τη συνάντηση, προστίθεται, συζητήθηκαν επίσης θέματα που άπτονται της συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, με τον Δήμαρχο Λεμεσού να ενημερώνει για την αναβάθμιση του παιδότοπου στον Δημόσιο Κήπο, που έχει προκαλέσει αντιδράσεις από μερίδα δημοτών και φορέων.

«Κατά τη συζήτηση, αναγνωρίστηκε εκατέρωθεν ότι σε τέτοιου είδους θέματα η επικοινωνία μεταξύ ΕΤΕΚ και Δήμου θα πρέπει να είναι άμεση και απευθείας ώστε να είναι και πιο αποτελεσματική, και να αποφεύγονται οι δημόσιες αντιπαραθέσεις», συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Συζητήθηκαν επίσης άλλα τεχνικά θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, όπως η πρόοδος στην υλοποίηση του ΣΒΑΚ Λεμεσού και το θέμα της αναβάθμισης του Αρχαιολογικού Μουσείου Λεμεσού.

Τόσο ο Πρόεδρος ΕΤΕΚ όσο και ο Δήμαρχος υπογράμμισαν πως αποφάσεις που αφορούν τέτοιας φύσης θέματα θα πρέπει να λαμβάνονται με διαφάνεια και στη βάση επιστημονικών δεδομένων και συμβουλών.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Δήμαρχος ζήτησε την αρωγή του ΕΤΕΚ σε θέματα που άπτονται της προώθησης και ωρίμανσης έργων που αναμένεται να υλοποιηθούν εντός των επόμενων ετών.

Ο Πρόεδρος του ΕΤΕΚ έθεσε το Επιμελητήριο στη διάθεση του Δήμου, σημειώνοντας πως το ΕΤΕΚ, ως Τεχνικός Σύμβουλος του κράτους, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του πολίτη, είναι σε θέση να παράσχει ανάλογες υπηρεσίες εκεί όπου του ζητηθεί.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.