Λεμεσός: Σύσκεψη για τη διαχείριση υδάτων στην περιοχή της Αλυκής Ακρωτηρίου

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2022, ευρεία σύσκεψη στα γραφεία του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας (ΣΑΛΑ), στην οποία συζητήθηκε το θέμα της διαχείρισης των υδάτων στην περιοχή της Αλυκής Ακρωτηρίου.

Η σύσκεψη, της οποίας προήδρευσε ο Πρόεδρος του ΣΑΛΑ, Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης, συγκλήθηκε κατόπιν αιτήματος του Προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Ακρωτηρίου κ. Γιώργου Στυλιανού και παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού, του Τμήματος Δημοσίων Έργων, του Τμήματος Περιβάλλοντος, των Βρετανικών Βάσεων, των Κοινοτικών Συμβουλίων Ακρωτηρίου και Ζακακίου, του Κινήματος Οικολόγων, της Διαχειριστικής Επιτροπής Μερρά Ζακακίου και του Ομίλου Χειμερινών Κολυμβητών Λεμεσού.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε παρουσίαση της «Ολοκληρωμένης Μελέτης Διαχείρισης Ομβρίων Υδάτων στην Περιοχή Λίμνης Ακρωτηρίου» από τον Μελετητικό Οίκο I.A.CO Ltd και διεξήχθη μια πολύ ενδελεχής και εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων. Όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν ότι ο μοναδικός φυσικός βιότοπος της Αλυκής Ακρωτηρίου θα πρέπει να διαφυλαχθεί και να προστατευθεί από τις αρνητικές επιπτώσεις των ανθρωπογενών παρεμβάσεων και ως προς τούτο όλοι δεσμεύτηκαν όπως εντείνουν και συντονίσουν τις προσπάθειες τους.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να ζητηθεί από το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων όπως άμεσα προβεί σε επικαιροποίηση της Μελέτης, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτή τις παρούσες και μελλοντικές μεγάλες αναπτύξεις στην περιοχή, οι οποίες αναμένεται να διαταράξουν το υδατικό ισοζύγιο της Αλυκής τόσο στο στάδιο της κατασκευής τους όσο και στο στάδιο της λειτουργίας τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.