Λεμεσός – Επεισόδια: Οι συλληφθέντες δεν συνδέονται με τα όσα έγιναν

Βιάστηκε να επιρρίψει ευθύνες  σε μετανάστες η Υπουργός Δικαιοσύνης

Την ίδια ώρα που η Δικαιοσύνη αποφάσιζε πως οι επτά συλληφθέντες δεν συνδέονται με τα επεισόδια στη Λεμεσό, η Υπουργός Δικαιοσύνης, Έμιλυ Γιολίτη από τη συχνότητα του Άστρα επέρριπτε ευθύνες σε αιτητές ασύλου αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «κάποιοι αιτούνται φιλοξενίας στην Κύπρο και την ίδια ώρα νιώθουν άνετα να εξαπολύουν μολότοφ και να πετροβολούν όργανα της τάξης».

Σύμφωνα με το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, δεν δικαιολογείται η κράτηση των επτά συλληφθέντων αφού όλοι οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν σε μακρινή απόσταση από τη σκηνή όπου κάηκε περιπολικό της Αστυνομίας και τραυματίστηκαν αστυνομικοί ενώ δεν υπάρχει άμεση μαρτυρία που να τους συνδέει με τα γεγονότα.

Συνεπώς οι επτά αφέθηκαν ελεύθεροι δίχως να κατηγορηθούν.

Ωστόσο η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται από την Αστυνομία, ενώ καταζητούνται άλλα δύο πρόσωπα.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο, μετά τα επεισόδια ακολούθησε καταδίωξη των οχλαγωγούντων, οι οποίοι κατευθύνθηκαν στις ευρύτερες περιοχές της Επίχωσης, του Εναέριου και Αγίου Νικολάου σε παρακείμενες οδούς και πάρκα.

Μιλώντας στη Μεσημβρινή Έκδοση του ΑΣΤΡΑ, η Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι την προβληματίζει ιδιαίτερα η ηλικία των διαδηλωτών αλλά και ότι σε αυτούς περιλαμβάνονταν και αιτητές ασύλου με ότι αυτό συνεπάγεται, κατά την ίδια, για το μέλλον της Κύπρου.

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι κάποιοι έχουν φύγει από τη χώρα τους με τη δικαιολογία ότι εκεί βρίσκονται σε κίνδυνο και έρχονται στη δική μας χώρα θέτοντας σε κίνδυνο τους πολίτες της χώρας.

Όπως ανέφερε είναι επιβαρυντικό στοιχείο για κάποιο που αιτείται φιλοξενία να αδικοπραγεί σε βάρος οργάνων της τάξης  της χώρας που τον φιλοξενεί.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι δεν είναι η ώρα για άτακτες διαδηλώσεις και πρόσθεσε ότι αν δεν περιοριστούν όλοι και δεν δείξουν υπεύθυνη στάση, τότε θα πρέπει σύντομα να ληφθούν μέτρα τα οποία θα είναι πολύ πιο δραστικά, όπως κλείσιμο υποστατικών και επιχειρήσεων.

Επέρριψε ευθύνη στους διοργανωτές της χθεσινοβραδινής εκδήλωσης λέγοντας ότι δεν είναι άμοιροι ευθυνών για το ότι υπήρξαν επεισόδια κατά την ώρα της κινητοποίησης.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy