Λεμεσός: Υπο αστυνομικό κλοιό οι…φουκούδες – Επι ποδός οι Αρχές οι τα «τραπεζώματας»


  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Τσικνοπέμπτη σήμερα και επί ποδός βρίσκονται Αστυνομία και στρατός ώστε να αποτρέψουν κάθε προσπάθεια παραβίασης των διαταγμάτων για περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Αυξημένοι είναι οι έλεγχοι κυρίως στη Λεμεσό. Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Ελένη Κωνσταντίνου ανέφερε στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ότι η αστυνομία έχει λάβει συγκεκριμένα μέτρα, προσθέτοντας ότι κυρίως κατά τις βραδινές ώρες θα διενεργούνται εντατικοί έλεγχοι παγκύπρια.

Πρόσθεσε ότι αυξημένοι θα είναι οι έλεγχοι κυρίως στη Λεμεσό αλλά και σε περιοχές που παρουσιάζεται βεβαρημένη επιδημιολογική εικόνα. Συγκεκριμένα, στην επαρχία Λεμεσού η κ. Κωνσταντίνου είπε ότι θα βρίσκονται πέραν των 30 περίπολων της Αστυνομίας με πάνω από 60 μέλη και σε αυτά θα συμπεριλαμβάνονται μέλη της Εθνικής Φρουράς και τελωνειακοί λειτουργοί.

Παράλληλα είπε ότι οι παραβάσεις τις τελευταίες μέρες κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα αλλά σημείωσε ότι αυξήθηκαν οι έλεγχοι της Αστυνομίας.

Πρόσθεσε ότι το τελευταίο 24ωρο διενεργήθηκαν περίπου 14.000 έλεγχοι και οι αρχές προχώρησαν σε 203 καταγγελίες πολιτών.

Όπως είπε καταγγέλθηκαν πολίτες που βρίσκονταν πεζοί σε δρόμους και πλατείες, που δεν απέστειλαν γραπτό μήνυμα και που δεν έφεραν προστατευτική μάσκα.

Με διαφορετικό τρόπο χωρίς συγκεντρώσεις και μεγάλες παρέες θα γιορταστεί σήμερα η Τσικνοπέμπτη στη Λεμεσό λόγω των περιοριστικών μέτρων ανέφερε ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ είπε ότι η πανδημία τους αναγκάζει να γιορτάσουν την τσικνοπέμπτη όχι όπως θα ήθελαν. Ο κ. Νικολαΐδης είπε ακόμα ότι θα γίνουν πολύ όμορφες διαδικτυακές εκδηλώσεις. Παράλληλα ο κ. Νικολαΐδης εξέφρασε ανησυχία για τα αυξημένα κρούσματα του κορωνοϊού στην επαρχία Λεμεσού, σημειώνοντας ότι εντατικοποιούνται οι έλεγχοι της αστυνομίας.

Ο Δήμαρχος ανέφερε ωστόσο ότι δεν πρέπει να στοχοποιείται η πλειοψηφία των Λεμεσιανών που τηρούν τα μέτρα. Πρόσθεσε ότι η προσοχή πρέπει να στραφεί στους λίγους που δεν εφαρμόζουν τα πρωτόκολλα και τα διατάγματα.

Για την εκδήλωση διαμαρτυρίας που προγραμματίζεται την προσεχή Κυριακή, είπε ότι πρέπει να γίνει μέσα στο πλαίσιο της τήρησης των περιοριστικών μέτρων.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.