Λεμεσού Αθανάσιος: Η εκκλησία δεν έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει στα πολιτικά δρώμενα

Η εκκλησία δεν έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει στα πολιτικά δρώμενα εκτός και εάν της ζητηθεί από την πολιτεία, επισήμανε μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος. Πρόσθεσε ότι η εκκλησία έχει άποψη για όλα τα θέματα που την αφορούν αλλά δεν μπορεί να παρεμβαίνει στα της πολιτείας.

Όσον αφορά το Κυπριακό ο Μητρ. Αθανάσιος είπε ότι ο λαός θα επιλέξει τη λύση και η εκκλησία θα τη σεβαστεί καθώς οφείλει να συμπαρίσταται στις απόψεις του λαού για να υπάρχει ειρήνη και αγάπη.

Για την κρίση στην εκκλησία με αφορμή τη διαμάχη ρωσικής και ουκρανικής εκκλησίας επισήμανε ότι λόγω του πολέμου σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει μεγάλο χάσμα. Επιθυμούμε, τόνισε, να υπάρχει ειρήνη μεταξύ όλων των εκκλησιών.

Ο Μητροπολίτης Αθανάσιος είπε ότι η Λεμεσός αντιμετωπίζει πολύ μεγάλο πρόβλημα στο θέμα της κατοικίας, καθώς και στα θέματα ακρίβειας. Οι άνθρωποι, είπε, αγωνίζονται και προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα, αλλά υπάρχουν και αδύναμοι τους οποίους η εκκλησία προσπαθεί να βοηθήσει. Ερωτηθείς για τους Πύργους είπε ότι δεν του αρέσει η εικόνα της πόλης που έγινε Μανχάταν. Οι πύργοι δεν είναι κάτι που συμβάλλει στον χαρακτήρα της πόλης, σημείωσε και πρόσθεσε ότι υπάρχει μια αντίθεση και δυσκολία των ανθρώπων να αντεπεξέλθει στις καθημερινές ανάγκες και από την άλλη είναι όσοι κατοικούν μέσα σε αυτούς τους πύργους.

Όσον αφορά το θέμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης ο Μητρ. Αθανάσιος είπε ότι η εκκλησία δεν είναι εναντίον της σεξουαλικής επιμόρφωσης η οποία πρέπει να γίνεται με σωστά κριτήρια και ειδικά εκπαιδευμένους δασκάλους.

Για την ομοφυλοφιλία είπε ότι είναι σοβαρό θέμα, για το οποίο δεν θέλησε να τοποθετηθεί ούτε να σχολιάσει παλαιότερες δηλώσεις του αποθανόντος Αρχιεπισκόπου, λέγοντας ότι το αντιπαρέρχεται, γιατί τέτοιες κουβέντες είναι σοβαρές και δεν μπορούν να συζητούνται έτσι.

Τόνισε ότι ο νέος Αρχιεπίσκοπος θα πρέπει να μεταδώσει την αγάπη του Χριστού σε όλο τον κόσμο και να διαχειρίζεται με φως και ειρήνη τα προβλήματα που ανακύπτουν κάθε φορά.

Ακούστε την παρέμβαση του στο 22ο λεπτό:

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.