Λεωφόρος Μακαρείου: Ανοίγει μόνο για πεζούς μέχρι τις 15 Ιανουαρίου

Παραδίδεται το μεσημέρι στο Δήμο Λευκωσίας από τον εργολάβο του έργου η λεωφόρος Μακαρείου, ενώ από το απόγευμα μπορεί το κοινό να την επισκεφθεί, ανέφερε στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ, ο δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζιης.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΟ κ. Γιωρκάτζινης ανέφερε ότι η λεωφόρος Μακαρείου θα είναι ανοικτή μόνο για πεζούς και ποδηλατιστές μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, ενώ σημείωσε ότι ανάμεσα σε άλλα υπάρχουν μεγάλα πεζοδρόμια, πολλές μικρές πλατείες και υδάτινα στοιχεία.

Ανέφερε επίσης ότι η λεωφόρος έχει αναβαθμιστεί αισθητικά και λειτουργικά. Ακόμα, ο κ. Γιωρκάτζιης σημείωσε ότι αναμένουν την απόφαση του Αρχηγού Αστυνομίας για τα μηχανοκίνητα οχήματα.

Πρόσθεσε ότι ο αρχικός σχεδιασμός αφορούσε αμφίδρομη μετακίνηση εξουσιοδοτημένων αυτοκινήτων δηλαδή κατοίκων, εργαζομένων, λεωφορείων, ταξί και εταιρειών φορτοεκφόρτωσης.

Για να γίνει κάτι τέτοιο, είπε, χρειαζόταν σύστημα φωτοεπισήμανσης το οποίο δεν μπορεί να λειτουργήσει γιατί δεν υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο.

Ανέφερε ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί έργα στην ευρύτερη Λευκωσία, τα οποία όπως είπε θα βοηθούσαν στο να λειτουργήσουν καλύτερα τα νέα μέτρα μονοδρόμησης.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei