Λεόντιος Φιλοθέου για «Κράτος Μαφία»: Ένοχη σιωπή από τους θεσμούς

Η συνάντηση με την Αρχή κατά της Διαφθοράς ζητήθηκε από τον κ. Μαυρογιάννη μετά που στάληκε η επιστολή δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του υποψηφίου Ανδρέα Μαυρογιάννη, Λεόντιος Φιλοθέου, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «εμείς δεν θα μπούμε στη διαδικασία να κάνουμε τη δουλειά κανενός».

O κ.Φιλοθέου έκανε λόγο για ένοχη σιωπή των θεσμών και πρόσθεσε ότι αφού κανένας από τους θεσμούς δεν ευαισθητοποιήθηκε μετά την κυκλοφορία του βιβλίου του Μακάριου Δρουσιώτη, ο κ. Μαυρογιάννης με την επιστολή του υποδεικνύει το αυτονόητο.

Ό,τι δηλαδή υπάρχουν αναφορές στο βιβλίο οι οποίες χρήζουν διερεύνησης, όπως αναφορές για δεκασμό για δωροδοκίες και για συγκρούσεις συμφέροντος.

Τόνισε ότι η Αρχή κατά της Διαφθοράς θα πρέπει να κινητοποιηθεί αυτεπάγγελτα για να διερευνήσει τα όσα υποστηρίζει ο συγγραφέας στο βιβλίο του καθώς καταθέτει τεκμήρια για συγκεκριμένες υποθέσεις.

Ο κ. Φιλοθέου υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει και κάθαρση, λογοδοσία και τιμωρία εάν χρειαστεί.

Η συνάντηση του κ. Μαυρογιάννη με την Αρχή κατά της Διαφθοράς είναι καθορισμένη για τις 10 και 30 το πρωί και στη συνέχεια θα προβεί από το επιτελείο του σε δηλώσεις για το κράτος δικαίου.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.