Λεπτό χειρισμό και μακριά από δημοσιότητα απαιτεί το ζήτημα του Ψηφίσματος ΟΥΝΦΙΚΥΠ, απαντά η Κυβέρνηση στην αντιπολίτευση

Για το περιεχόμενο των εκθέσεων του ΓΓ του ΟΗΕ απαντά η Κυβέρνηση στην αντιπολίτευση, σημειώνοντας ότι οι προσπάθειες επικεντρώνονται στη διαμόρφωση του περιεχόμενου του Ψηφίσματος καθώς και ότι πρόκειται για ένα ευαίσθητο ζήτημα, το οποίο απαιτεί λεπτό και προσεκτικό χειρισμό, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και ασφαλώς χωρίς να γίνεται αντικείμενο προεκλογικών αντιπαραθέσεων.

Σε γραπτή του απάντηση σε ανακοινώσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης, σε σχέση με τις Εκθέσεις του ΓΓ των ΗΕ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος σημειώνει ότι «έχουμε υποδείξει προς τους εκπροσώπους του ΟΗΕ ότι οι Εκθέσεις πρέπει να είναι δίκαιες, και δίκαιες δεν σημαίνει να τηρούν ίσες αποστάσεις».

Η Κυβέρνηση, αναφέρει ο κ. Πελεκάνος, έχει καταβάλει προσπάθεια να διορθώσει σημεία επιμέρους ανακριβειών της Έκθεσης για την UNFICYP και τώρα οι προσπάθειες επικεντρώνονται στη διαμόρφωση του περιεχομένου του Ψηφίσματος που θα ακολουθήσει και για το οποίο θα κληθεί να αποφασίσει το Συμβούλιο Ασφαλείας.

«Υπενθυμίζουμε ότι η λύση του Κυπριακού δεν μπορεί να είναι αντίθετη προς το συμφωνημένο πλαίσιο λύσης και ούτε να παραβιάζει το πνεύμα και τις διατάξεις των Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», προσθέτει.

«Πρόκειται προφανώς για ένα ευαίσθητο ζήτημα, το οποίο απαιτεί λεπτό και προσεκτικό χειρισμό, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και ασφαλώς χωρίς να γίνεται αντικείμενο προεκλογικών αντιπαραθέσεων», καταλήγει.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy