Λέσχη: Ένα νέο ζωντανό αξιοθέατο στη φαρέτρα της τουριστικής Λάρνακας

Ένα νέο όπλο στη φαρέτρα της τουριστικής βιομηχανίας της Λάρνακας είναι η αναπαλαιωμένη Λέσχη, η οποία έχει μετατραπεί σε Πολυχώρο Δημιουργικότητας και Πολιτισμού. 

Προκειμένου να ενταχθεί για τα καλά στη λίστα των σημαντικών αξιοθεάτων και χώρων ενδιαφέροντος της πόλης, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και ο Δήμος Λάρνακας ξενάγησαν χθες εγχώριους ταξιδιωτικούς πράκτορες και ξεναγούς στο αναπαλαιωμένο ιστορικό κτίριο. Οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν από έμπειρους τεχνίτες τη διαδικασία κατασκευής παραδοσιακών έργων λαϊκής τέχνης, αρκετές εκ των οποίων περιλαμβάνονται στον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, όπως είναι τα λευκαρίτικα κεντήματα, οι αθηενίτικες δαντέλες, η καλαθοπλεκτική Λιβαδιών και άλλες τέχνες που είναι συνυφασμένες με την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης και επαρχίας Λάρνακας.

Στο εν λόγω Κέντρο συμμετέχουν η Υπηρεσία Κυπριακής Χειροτεχνίας, οι Δήμοι Αθηένου, Λιβαδιών και Λευκάρων καθώς και εργαστήριο κεραμικής, ενώ το ίδιο το κτίριο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα οικοδομήματα της Λάρνακας.

Το ωράριο λειτουργίας είναι από τις 10.00 π.μ. μέχρι τις 5.00 μ.μ., Δευτέρα μέχρι Σάββατο και η είσοδος είναι δωρεάν. Ο χώρος είναι ανοικτός για ομάδες τουριστών, μεμονωμένα άτομα και σχολεία.

Τάσος Περδίος

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.