Λευκωσία: Άλλαξε την ημερομηνία του rapid test – Συνελήφθη 25χρονος

Συνελήφθη χθες, για αυτόφωρο αδίκημα 25χρονος κάτοικος Λευκωσίας, ο οποίος φέρεται να υπέδειξε σε αστυνομικούς, πλαστογραφημένο ενδεικτικό έντυπο rapid-test, κατά τη διάρκεια ελέγχου.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 9.45μ.μ. χθες, μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν σε περίπτερο στη Λευκωσία, για διενέργεια ελέγχου, στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων και των διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας, για αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στον 25χρονο υπεύθυνο του περιπτέρου, αυτός υπέδειξε στους αστυνομικούς, έντυπο αρνητικής εξέτασης ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού ημερομηνίας 6 Ιανουαρίου 2022, το οποίο όμως είχε αλλοιωθεί με μελάνι κατά τρόπο, που φαινόταν να είναι ημερομηνίας 8 Ιανουαρίου 2022.

Ως αποτέλεσμα, ο 25χρονος συνελήφθη για τα αυτόφωρα αδικήματα του καταρτισμού και κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου. Οδηγήθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Λευκωσίας, όπου κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί ενώπιον Δικαστηρίου.

Στο περίπτερο όπου εργαζόταν ο 25χρονος εκδόθηκε εξώδικο πρόστιμο, ύψους €500, λόγω του ότι ο υπεύθυνος του υποστατικού εργαζόταν χωρίς safe pass.

Στο μεταξύ, «οι έλεγχοι της Αστυνομίας για εφαρμογή των μέτρων και των διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας, για αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, συνεχίζονται καθημερινά, σε όλη την Κύπρο», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Κατά το τελευταίο εικοσιτετράωρο, διενεργήθηκαν συνολικά 2800 έλεγχοι υποστατικών και προσώπων, σε όλες τις επαρχίες. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων αυτών, καταγγέλθηκαν 12 υποστατικά και 15 πολίτες για διάφορες παραβάσεις των διαταγμάτων.

Εναντίον δύο υποστατικών, εκδόθηκαν εξώδικα πρόστιμα ύψους €3,000.

Πρόκειται για νυχτερινό κέντρο, στη Λεμεσό, το οποίο επέτρεψε την είσοδο σε πελάτη, ο οποίος δεν είναι κάτοχος safe pass και νυχτερινό κέντρο στη Λάρνακα, όπου εντοπίστηκαν πελάτες να χορεύουν.

Εξώδικο πρόστιμο, ύψους €1,500, επιβλήθηκε σε υπεραγορά στην επαρχία Λευκωσίας (περιοχή αστυνόμευσης ΑΔΕ Μόρφου), καθώς διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση δεν προέβαινε σε ταυτοποίηση στοιχείων κατά τον έλεγχο safe pass.

Τέλος, σε υπεραγορά στη Λεμεσό, επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους €1,000 λόγω του ότι η υπεύθυνη της επιχείρησης εργαζόταν χωρίς να κατέχει έγκυρο safe pass».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy