Λευκωσία: Σε λειτουργία τα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Σε λειτουργία τίθενται από σήμερα τα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων e-Point στον Δήμο Λευκωσίας, στις οδούς Στασάνδρου και Πριγκιπίσσης Ζήνας Ντε Τύρας (Ζήνας Κάνθερ), σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας. Σημειώνεται ότι η φόρτιση στα εν λόγω σημεία θα διατίθεται δωρεάν για ένα χρόνο.

Όπως αναφέρεται, ο Δήμος Λευκωσίας αποτελεί τον πρώτο Δήμο που προχωρεί σε μια τέτοια ενέργεια, στηρίζοντας την πρωτοβουλία του Ομίλου Πηλακούτα και της Troodos Electric Cables Ltd για την παροχή σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο Όμιλος Πηλακούτα, σημειώνει η ανακοίνωση, σε συνεργασία με την Troodos Electric Cables Ltd, ανέλαβαν την παροχή της δωρεάν προμήθειας και εγκατάστασης των δύο διπλών ηλεκτρικών φορτιστών, στις οδούς Στασάνδρου και Πριγκιπίσσης Ζήνας Ντε Τύρας (Ζήνας Κάνθερ), ενώ ο Δήμος Λευκωσίας ετοίμασε την υποδομή για την εγκατάσταση των σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Πολύ σύντομα, προστίθεται, θα τεθούν σε λειτουργία ακόμη δύο ηλεκτρικοί φορτιστές στους δημοτικούς χώρους στάθμευσης στην τάφρο Νταβίλα και στον προμαχώνα Τρίπολις (Πλατεία Σολωμού) σε συνεργασία με τις δύο εταιρείες.

«Στόχος μας είναι να ελαχιστοποιήσουμε το οικολογικό αποτύπωμα της πόλης, περιορίζοντας τους ρύπους από τα αυτοκίνητα και να διευκολύνουμε την πρόσβαση σε άλλες μορφές μεταφοράς, φιλικές προς το περιβάλλον», δηλώνει ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης προσθέτοντας ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένα βήμα προς την κατεύθυνση αυτή, με κύριο όφελος πάντα την ποιότητα του αέρα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy