Λήγει η πρώτη περίοδος των εγγραφών στα ΚΙΕ για τη νέα σχολική χρονιά

Συνεχίζονται οι εγγραφές στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης για τη νέα σχολική χρονιά 2020-21, με την πρώτη περίοδο εγγραφών να λήγει αύριο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού.

Οι εγγραφές διενεργούνται στα κατά τόπους Κ.Ι.Ε., σε δύο φάσεις. Η πρώτη ξεκίνησε στις 26 Μαΐου και ολοκληρώνεται αύριο και η δεύτερη θα ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 9 του ίδιου μήνα.


Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου, τα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης παρέχουν σειρά απογευματινών/ βραδινών μαθημάτων σε μαθητές και μαθήτριες όλων των βαθμίδων, καθώς και σε ενήλικες, τόσο σε αστικά κέντρα όσο και σε αγροτικές περιοχές, προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα για ίσες ευκαιρίες μάθησης, συμβάλλοντας στη δια βίου εκπαίδευση.

Λειτουργούν παγκύπρια 46 K.I.E., τα οποία στεγάζονται σε δημόσια σχολεία Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης.

Όσον αφορά τα μαθήματα, στα Κ.Ι.Ε. διδάσκονται: Αγγλικά (pre–junior από τη B΄ Δημοτικού), Ισπανικά και Τουρκικά (δωρεάν για Ελληνοκυπρίους), Ελληνικά (δωρεάν για Τουρκοκυπρίους και αλλόγλωσσους που διαμένουν νόμιμα στην Κύπρο), Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές, Λογιστική, Παγκύπριες Εξετάσεις, Ενισχυτικά Μαθήματα Γυμνασίου και Λυκείου.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.