Λήγει η προθεσμία για ανανέωση αδειών κυκλοφορίας 2023 – Ποια η επιβάρυνση

Λήγει η περίοδος ανανέωσης των αδειών κυκλοφορίας των οχημάτων για το έτος 2023.

Οι άδειες κυκλοφορίας μπορούν να ανανεώνονται για χρονική περίοδο τριών, έξι, εννιά και δώδεκα μηνών.

Οι άδειες κυκλοφορίας θα ανανεώνονται μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, 11 Μαρτίου επιβάρυνση.

Σημειώνεται ότι για ανανεώσεις που θα γίνονται μετά το Σάββατο 11.3.2023, επιβάλλεται, ως επιβάρυνση, το άθροισμα του ποσού των 10 ευρώ και ποσού ίσου με το δέκα τις εκατό (10%) της άδειας κυκλοφορίας που αντιστοιχεί στο οφειλόμενο ποσό για το τρέχον έτος.

Οι άδειες κυκλοφορίας μπορούν να ανανεώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, διαδικτυακά, στις Τράπεζες, στα ΚΕΠ, στα Επαρχιακά γραφεία του Τμήματος Ταχυδρομικών Υπηρεσιών και στα επαρχιακά γραφεία του ΤΟΜ.

Για την ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας θα πρέπει να υπάρχει: Πιστοποιητικό καταλληλότητας και ασφάλεια. Το ΤΟΜ σημειώνει ότι δεν θα σταλούν ειδοποιήσεις προς τους ιδιοκτήτες οχημάτων για την ανανέωση των αδειών κυκλοφορίας.

Εξάλλου, υπενθυμίζεται ότι, όσοι είχαν ανανεώσει την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος τους για το έτος 2022 αλλά δεν προτίθενται να την ανανεώσουν για το έτος 2023 θα πρέπει να υποβάλουν στο ΤΟΜ ειδοποίηση για ακινητοποίηση του οχήματος. Η ακινητοποίηση γίνεται και διαδικτυακά στην ιστοσελίδα του ΤΟΜ (Road Transport Department mcw.gov.cy . Κάντε κλικ εδώ για ανανέωση.

Σε αντίθετη περίπτωση η υποχρέωση για καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στο τέλος κυκλοφορίας συνεχίζει να υφίσταται.

Οχήματα για τα οποία δεν ανανεώθηκε η άδεια κυκλοφορίας τους για το έτος 2022 και δεν έχουν δηλωθεί ως ακινητοποιημένα θα διαγραφούν από το μητρώο του ΤΟΜ εάν δεν καταβληθεί το οφειλόμενο ποσό για το έτος 2022 και ανανεωθεί η άδεια κυκλοφορίας τους για το 2023 μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 11.3.2023

 

Ανανέωση άδειας Κυκλοφορίας μέσω JCC

 

Για οποιαδήποτε βοήθεια σχετικά με τα στοιχεία του οχήματός σας και του αριθμού αναφοράς ιδιοκτήτη παρακαλώ επικοινωνήστε με το Τμήμα Οδικών Μεταφορών στον αριθμό 22807000. Για τυχόν πρόβλημα στη διαδικασία της πληρωμής επικοινωνήστε με την JCC στο 22868000.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy