Λίγες ώρες μετά κατάρρευσε και δεύτερο μπαλκόνι στη Λεμεσό – Τραυματίστηκε μία γυναίκα

Κατέρρευσε και δεύτερο μπαλκόνι στη Λεμεσό, αυτή τη φορά στην οδό Γεωργίου Κατσουνωτού, στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού, μόλις λίγες ώρες μετά το περιστατικό που σημειώθηκε τα ξημερώματα (διαβάστε ΕΔΩ)

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 15:00 και στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο, καθώς 56χρονη τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι από κομμάτι μπετόν, ενώ περπατούσε κάτω από την πολυκατοικία. Μεταφέρθηκε στο ΓΝ Λεμεσού, όπου της έγινε συρραφή του τραύματος και αναμένεται να υποβληθεί σε αξονική τομογραφία.

Τη σκηνή επισκέφθηκε ο δημοτικός μηχανικός και ο δημοτικός γραμματέας του Δήμου Λεμεσού, ενώ δόθηκαν οδηγίες για περίφραξη του χώρου και αποκοπή επικίνδυνων μπαλκονιών.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο δημοτικός μηχανικός Αντώνης Χαραλάμπους, «πρόκειται για μια από τις καταγεγραμμένες ως επικίνδυνες πολυκατοικίες, που έχουμε λάβει και μέτρα και γινόταν μεγάλη προσπάθεια να ξεκινήσουν εργασίες».

Doc.20221020.4004455.Limassol Mpalkoni3 Scaled
Δεύτερο περιστατικό αποκόλλησης και πτώσης μπαλκονιού πολυκατοικίας σημειώθηκε το απόγευμα στη λεμεσό.

«Καταφέραμε μετά από πολύ κόπο – συνάδελφος μηχανικός έκανε τη μελέτη – να ξεκινήσουν οι εργασίες όπως φαίνεται, ξεκίνησε και η υποστύλωση και η τοποθέτηση σκαλωσιών, δεν πρόλαβαν προφανώς», συμπλήρωσε.

Υπέδειξε ότι διαφαίνεται να έγινε επιβάρυνση του φόρτου των μπαλκονιών, «λόγω παράνομων εργασιών σε διαμερίσματα» και πρόσθεσε ότι έχουν δοθεί οδηγίες «να περιφραχθεί ο δρόμος, συνεννοηθήκαμε και με τους καταστηματάρχες και είμαι σε συνεννόηση με τον νόμιμο εργολάβο, και μίλησα ήδη με τον μηχανικό τους και έδωσα οδηγίες να κάνουμε αποκοπή των επικίνδυνων μπαλκονιών σε πρώτη φάση και μετά να συνεχίσει η υποστύλωση».

Doc.20221020.4004463.Limassol Mpalkoni Scaled
Äåýôåñï ðåñéóôáôéêü áðïêüëëçóçò êáé ðôþóçò ìðáëêïíéïý ðïëõêáôïéêßáò óçìåéþèçêå ôï áðüãåõìá óôç ëåìåóü.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης είχε υποχωρήσει στηθαίο στην ταράτσα επίσης επταώροφης πολυκατοικίας, που βρίσκεται επί της λεωφόρου Μακαρίου Γ’, προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές.

Μετά τα δυο τελευταία περιστατικά, ο Δήμος Λεμεσού θα παραχωρήσει διάσκεψη Τύπου για το θέμα, στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, ο οποίος βρίσκεται σε υπηρεσιακό ταξίδι στην Αθήνα.

Doc.20221020.4004457.Limassol Mpalkoni2 Scaled
Δεύτερο περιστατικό αποκόλλησης και πτώσης μπαλκονιού πολυκατοικίας σημειώθηκε το απόγευμα στη λεμεσό.
Doc.20221020.4004459.Limassol Mpalkoni1 Scaled
Δεύτερο περιστατικό αποκόλλησης και πτώσης μπαλκονιού πολυκατοικίας σημειώθηκε το απόγευμα στη λεμεσό.
Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy