Λίγο πριν τις εκλογές ο Νουρής έδωσε Τ/κ γη χωρίς δημόσια εκδήλωση ενδιαφέροντος από δικαιούχους

Λίγες μέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές ο τέως υπουργός εσωτερικών Νίκος Νουρής φέρεται να παραχώρησε τ/κ γη χωρίς να προηγηθεί δημόσια, πρόσκληση για εκδήλωση ενδιαφέροντος δικαιούχων και χωρίς να περάσει από συμβουλευτική επιτροπή.

Σε δήλωση του στον ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής προσφύγων Νίκος Κέττηρος είπε ότι έχει στα χέρια του όχι μόνο μία αλλά μερικές καταγγελίες, «που βγάζουν μάτι κατά την έκφραση του». Τόνισε ότι πληροφορίες αυτές είναι συγκεκριμένες, διασταυρωμένες και επιβεβαιωμένες. Πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, υπέβαλε ερώτηση προς το υπουργείο εσωτερικών με την οποία ζητά αναλυτική ενημέρωση για όλες τις παραχωρήσεις τ/κ γης που έγιναν από τον Σεπτέμβριο του 2022 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2023. Πρέπει να απαντήσουν, υπογράμμισε, σε ποιους έδωσε τ/κ γη, πότε έδωσε και γιατί έδωσε.

Κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές ότι πρόκειται για συνήθη πρακτική που αφορά την παραχώρηση γης ή οικίας για κοινωφελείς ή ανθρωπιστικούς σκοπούς, ο κος Κέττηρος απάντησε ότι η συγκεκριμένη καταγγελία που έχει ενώπιον του δεν αφορά ανθρωπιστικούς σκοπούς. Διερωτήθηκε ταυτόχρονα πόσες φορές μπορούν να πάρουν τα ίδια άτομα τ/κ γη για κοινωφελείς σκοπούς. Ας δώσουν, είπε, και σε κάποιους άλλους πρόσφυγες που έχουν ανάγκη και σημείωσε ότι εκκρεμούν δεκάδες αιτήσεις ενώπιον της αρμόδιας υπηρεσίας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy