Λιγότερο από ένα μήνα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς-Τι συζήτησαν ΠΟΕΔ και Υπ. Παιδείας

Θέματα που αφορούν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, συζήτησαν σε σημερινή τους συνάντηση, η ΠΟΕΔ και ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ και ερωτηθείσα σχετικά, η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Μύρια Βασιλείου είπε ότι στη σημερινή συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θέματα δηλαδή στελέχωσης και πρωτοκόλλων.

«Καταθέσαμε τους προβληματισμούς μας ως προς τα πρωτόκολλα και τονίσαμε ότι πρωταρχικό μέλημα της Οργάνωσης είναι η ασφάλεια κι η υγεία παιδιών και εκπαιδευτικών», πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι για το θέμα των πρωτοκόλλων, «αναμένουμε συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα στην παρουσία τόσο των Οργανωμένων Γονέων όσο και των Επιδημιολόγων».


«Ανάμεσα στους προβληματισμούς και στις επισημάνσεις μας περιλήφθηκε το ζήτημα της ενδεχόμενης χρήση μάσκας από τα παιδιά του Δημοτικού, κάτι το οποίο ξεκίνησε και από πέρσι μέσα από συστάσεις, καθώς και της επέκτασης των δειγματοληπτικών ελέγχων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου στον μαθητικό πληθυσμό», συμπλήρωσε.

Επιπλέον, ανέφερε η κα. Βασιλείου, συζητήθηκαν ακροθιγώς και διάφορα άλλα θέματα εκπαιδευτικά αλλά και θέματα καθημερινότητας των σχολικών μονάδων.

«Αποφασίστηκε όπως το επόμενο διάστημα γίνουν περαιτέρω συναντήσεις για εξειδικευμένα θέματα», κατέληξε.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.