Λιμουζίνες για τους νέους κρατικούς αξιωματούχους

Προωθούνται αλλαγές για τους προϊστάμενους τμημάτων

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Η δημιουργία νέων θέσεων κρατικών αξιωματούχων δημιούργησε και νέες ανάγκες όσον αφορά τις λιμουζίνες.

Το Υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε στη Βουλή αίτημα με τη μορφή του κατεπείγοντος για αποδέσμευση 138 χιλ. ευρώ «για την αγορά δύο οχημάτων για τις ανάγκες της Προεδρίας», όπως αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα. Αναφέρεται επίσης ότι «τα δύο οχήματα προορίζονται για χρήση από τους Υφυπουργούς Πολιτισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας». Ακόμη, αναφέρεται ότι «τα πιο πάνω οχήματα θα είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές των 32 οχημάτων για αξιωματούχους».

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή νομοσχέδιο για αλλαγή των κανονισμών που αφορούν τα υπηρεσιακά οχήματα τα οποία χρησιμοποιούνται από αξιωματούχους του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Όπως αναφέρεται, τροποποιείται ο κανονισμός «με τη διαγραφή του όρου και του ορισμού “πρόγραμμα” και με την αντικατάσταση του όρου και ορισμού “Προϊστάμενος Τμήματος” με τον ακόλουθο νέο όρο και ορισμό: Προϊστάμενος Τμήματος έχει την έννοια που αποδίδεται στον όρο αυτό από τους περί Δημόσιας Υπηρεσίας Νόμους του 1990 έως 2022, όπως αυτοί εκάστοτε τροποποιούνται, ή αναφορικά με τις Ένοπλες Δυνάμεις και τις Δυνάμεις Ασφαλείας της Δημοκρατίας αυτόν που κατέχει ή εκτελεί τα καθήκοντα της ιεραρχικά ανώτατης θέσης σε αυτές».

Το αίτημα του Υπουργείου Οικονομικών θα εξεταστεί στη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, ενώ το νομοσχέδιο θα παραπεμφθεί κατά πάσα πιθανότητα είτε στην Επιτροπή Οικονομικών είτε στην Επιτροπή Μεταφορών για να εξεταστεί στη συνέχεια.

Κωνσταντίνος Ζαχαρίου

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.