Λίνιες δολοφόνοι… στην Κάτω Πάφο – Οργισμένοι κάτοικοι ζητούν την απομάκρυνσή τους

 

Οι επικίνδυνες κατασκευές των κοφτερών λίνιων είχαν προκαλέσει θύελλα διαμαρτυριών και παρότι αναγνωρίστηκε το πρόβλημα, αφαιρέθηκαν μόνον από την Αποστόλου Παύλου πριν από περίπου 4 χρόνια, αλλά παρέμειναν στην οδό Αγίου Λαμπριανού που είναι παράλληλη της κεντρικής λεωφόρου. Είναι όμως και αυτή μια περιοχή που κυκλοφορούν ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες, είναι πλησίον πάρκου στο οποίο παίζουν παιδιά και τα περιστατικά τραυματισμών είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Κάτοικοι της περιοχής του Αγίου Λαμπριανού είχαν προβεί σε έντονες παραστάσεις και πριν από 1 χρόνο ζητώντας την απομάκρυνση των επικίνδυνων λίνιων. Το έργο της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων ξεκίνησε πριν από το 2017, όμως ολοκληρώθηκε μόλις πρόσφατα αφού χρειάστηκαν να αλλάξουν οι εργολάβοι και υπεργολάβοι αρκετές φορές. Οι επιπτώσεις για τους κατοίκους της περιοχής ήταν οδυνηρές, καθώς συμβίωναν για σχεδόν 5 χρόνια με το εργοτάξιο. «Δεν μας ακούει κανείς», δήλωσαν πρόσφατα με παράπονο οι κάτοικοι, «έχουμε επανειλημμένα απευθυνθεί τόσο στον δήμαρχο, όσο και στον εργολάβο, αλλά δεν εισακουστήκαμε». Στο σημείο που είναι οι επικίνδυνες λίνιες, βρίσκεται η πρόσβαση στη μεγάλη πεζογέφυρα που ενοποιεί το αρχαιολογικό πάρκο με το λόφο του Χάβρικα.

Ενδεικτική ήταν η παρέμβαση του Οργανωτικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Χάρη Χαρή, ο οποίος σε ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, κάλεσε τον δήμαρχο Πάφου να μετακινήσει άμεσα τις λίνιες πριν θρηνήσουμε θύματα. «Πλησίον της γέφυρας που ενοποιεί τους αρχαιολογικούς χώρους. Έργο που εγκαινιάστηκε πρόσφατα στα πλαίσια των γνωστών πανηγυριών του δημάρχου Φαίδωνα Φαίδωνος για να απονείμει το χρυσό κλειδί της Πόλης στον Αναστασιάδη. Φαίνεται επειδή τα εγκαίνια έγιναν λίγο βορειότερα από τις κοφτερές και αόρατες σε κάποια σημεία λίνιες, ο Πρόεδρος δεν εκουτσούβλησεν πάνω τους όπως συμβαίνει καθημερινά με αρκετούς περαστικούς στο συγκεκριμένο σημείο, ανάμεσά τους και αρκετοί τουρίστες. Μη μου βρείτε δικαιολογία ότι είναι έργο των Δημοσίων Έργων. Τα εγκαίνια τα έκαμεν ο Φαίδωνας με τον Αναστασιάδη. Δήμαρχε, οφείλεις να κάμεις αυτό που πρέπει ώστε να μετακινηθούν ΑΜΕΣΑ πριν θρηνήσουμε θύματα. Ως τώρα έχουμε μόνο τραυματισμούς και πόδια τυλιγμένα στο γύψο. Όταν τοποθετείσαι επί παντός επιστητού, είναι καθήκον σου να επιληφθείς και για το πιο πάνω θέμα που αφορά την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών εντός των ορίων του Δήμου Πάφου».

 

 

Δολοφονικές…
Δολοφονικές χαρακτηρίζονται οι κοφτερές λίνιες που τοποθετήθηκαν για να διαχωρίζουν τα πεζοδρόμια από του δρόμους σε ορισμένα σημεία της Κάτω Πάφου. Οι κατασκευές αυτές είχαν σχεδιαστεί στο πλαίσιο του έργου για την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων. Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκαν στην περιοχή υπήρξαν έντονες παραστάσεις από περιοίκους, αλλά και επισκέπτες. Μετά από διαβήματα και παραστάσεις που έγιναν, οι επικίνδυνες λίνιες αφαιρέθηκαν τελικά από την κεντρική λεωφόρο Αποστόλου Παύλου, όμως έμειναν στις υπόλοιπες περιοχές.

Κώστας Νάνος

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy