Το θέμα του Ακάμα, που εδώ και εικοσιπέντε χρόνια παραμένει άλυτο, αποτελεί το βασικότερο πρόβλημα της κοινότητας Ίνιας, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του κοινοτικού συμβουλίου Γιάγκο Τσίβικο.

Ο κ. Τσίβικος εξέφρασε την ελπίδα πως η Κυβέρνηση με τις δεσμεύσεις που έχει δώσει ότι το διαχειριστικό θέμα του Ακάμα θα λυθεί πριν το τέλος της θητείας της, θα δώσει την ευκαιρία στην κοινότητα να ησυχάσει – όπως είπε- από αυτό το καυτό πρόβλημα που “οι εκάστοτε κυβερνήσεις της έχουν δημιουργήσει με σκοπό να επιφέρουν τον μαρασμό στην κοινότητα και την φυγή των νέων μας”.

Ευελπιστούμε σημείωσε ότι μετά από την συνάντηση που είχαμε με τους Υπουργούς Γεωργίας και Εσωτερικών ότι θα ξεπεραστούν τα προβλήματα και η κοινότητα να λάβει το αντισταθμιστικό της μερίδιο.

Παράλληλα, ο κ. Τσίβικος εξέφρασε έντονο προβληματισμό για το φαινόμενο της αστυφιλίας και υποστήριξε πως υπαίτιες για τη φυγή των νέων από την κοινότητα είναι οι εκάστοτε κυβερνήσεις με τις καθυστερήσεις στο θέμα του Ακάμα.

“Σιγά σιγά τα σχολεία μας φθίνουν, το νηπιαγωγείο της κοινότητας πήγαινε για κλείσιμο, λειτουργεί ακόμη, στο δημοτικό σχολείο μειώνονται συνεχώς οι αριθμοί, οι Συνεργατικές έχουν συγχωνευτεί και έχουν φύγει από τις κοινότητες παρά το γεγονός ότι στο παρόν στάδιο λειτουργούν μια φορά την εβδομάδα για εξυπηρέτηση των ηλικιωμένων”, είπε ο κ. Τσίβικος προσθέτοντας πως η κυβέρνηση θα πρέπει να σταματήσει αυτό το φαινόμενο της αστυφιλίας και ο κόσμος να επιστρέψει στις κοινότητες του.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΒΑ)