Λίστα Γιωρκάτζη: Ο ΔΗΣΥ από τον λαϊκισμό του «όλα στα φως» σε σιγή ιχθύος (βίντεο)Πίσω από την αναπομπή του Προέδρου της Δημοκρατίας για τη λίστα Γιωρκάτζη κρύφτηκε ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ο οποίος διά μέσου του προέδρου του, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, διαλαλεί επανειλημμένα πως σε ό,τι αφορά τα θέματα διαφθοράς πρέπει να δίνονται «όλα στο φως», όμως τώρα που είχε την ευκαιρία να το πράξει μετά από επανειλημμένο κάλεσμα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΑΚΕΛ, Γιώργου Λουκαΐδη, απάντησε πως αρνείται τα σχολιάσει.

 

Συγκεκριμένα, ο κος Λουκαΐδης εισηγήθηκε στη σημερινή συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής, οι βουλευτές του Δημοκρατικού Συναγερμού να αναλάβουν την πολιτική και νομική ευθύνη και να δημοσιοποιήσουν οι ίδιοι την περιβόητη λίστα Γιωρκάτζη, αφού κατά τα λεγόμενα τους θεωρούν πως πρέπει να δοθούν όλα στα φως. Ωστόσο, αντί αυτού, οι βουλευτές του Δημοκρατικού Συναγερμού τήρησαν σιγή ιχθύος και υπερψήφισαν την αναπομπή του Προέδρου της Δημοκρατίας για την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής η οποία προέβλεπε την άμεση δημοσιοποίηση της λίστας Γιωρκάτζη.

Το ΑΚΕΛ από την πλευρά του όπως και στην προηγούμενη συνεδρία της Βουλής, υπεύθυνα αποφάσισε να απέχει από τη διαδικασία ψήφισης της αναπομπής του Προέδρου της Δημοκρατίας, αφού όπως εξήγησε και ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Άντρος Κυπριανού, μπροστά στο μέγεθος της διαφθοράς και της διαπλοκής που υπάρχει στην Κύπρο, η λίστα Γιωρκάτζη είναι παρανυχίδα, προσθέτοντας, ότι με τον τρόπο που γίνεται η διαχείριση του θέματος, κινδυνεύει να μείνει εκτεθειμένη η Βουλή.

Ο κος Κυπριανού, τόνισε πως «αυτός ίσως να είναι ο στόχος ορισμένων.»

«Είναι επικίνδυνο να λέμε ότι το σκεπτικό στη βάση του οποίου τοποθετούμαστε είναι να καθαρίσουμε το όνομα μας, αδιαφορώντας τι θα γίνει με τους υπόλοιπους. Το σκεπτικό όλων θα έπρεπε να ήταν να διερευνηθούν τα πραγματικά σκάνδαλα και οι ένοχοι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», συμπλήρωσε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ.

Σημειώνεται δε, πως σε σχέση με τη λίστα Γιωρκάτζη, η πλειοψηφία ψήφισε την αποδοχή της αναπομπής του Προέδρου. Συγκεκριμένα, υπέρ ψήφισαν 23 βουλευτές και κατά 5. Υπήρξαν 3 αποχές, ενώ το ΑΚΕΛ και η ΕΔΕΚ δεν συμμετείχαν στη ψηφοφορία.