Λίστα «πωλητών»… για τα διαβατήρια

Τη σύσταση Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου για το πρόγραμμα πολιτογράφησης ξένων επενδυτών, ανακοίνωσε η Γενική Διευθύντρια του CIPA Νατάσα Πηλείδου.
Η Κύπρος βρέθηκε πολλές φορές στο στόχαστρο του ξένου Τύπου, για το πρόγραμμα πολιτογράφησης. Μάλιστα πρόσφατα ΜΜΕ του Ηνωμένου Βασίλειου άσκησαν έντονη κριτική στην Κύπρο για τις διαφημιστικές πινακίδες «πωλούνται διαβατήρια»

Όπως είπε η Ν. Πηλείδου το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την προηγούμενη εβδομάδα την προώθηση τριών μέτρων που αφορούν το πρόγραμμα πολιτογράφησης ξένων επενδυτών:
Πρώτον τη σύσταση Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου.

Δεύτερον τη δημιουργία «Μητρώου Πάροχων» υπηρεσιών του Σχέδιου Πολιτογράφησης Επενδυτών. Όπως είπε η Ν. Πηλείδου όσοι επιθυμούν να παρέχουν την πιο πάνω υπηρεσία θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στην Επιτροπή.

Τρίτον την εισαγωγή κώδικα συμπεριφοράς με κατευθυντήριες γραμμές για την προώθηση του σχέδιου. Όπως εξήγησε η Ν. Πηλείδου ένα από τα μέτρα που θα ληφθεί θα είναι ο τερματισμός των διαφημίσεων του στιλ «πωλούνται διαβατήρια».

Σύμφωνα με τη Ν. Πηλείδου θα είναι υποχρεωτική η υποβολή ενυπόγραφων δηλώσεων τόσο από τους αιτητές όσο και τον εγγεγραμμένο πάροχο, για επιβεβαίωση της εφαρμογής ορθής πρακτικής παροχής υπηρεσιών και πλήρης ενημέρωσης για τις διαδικασίες του σχεδίου στους αιτητές.

Κωνσταντίνος Ζαχαρίου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy