Διάσκεψη Βερολίνου για τη ΛιβύηΣτο Βερολίνο είναι στραμμένο το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας, όπου λαμβάνει χώρα η Διάσκεψη για τη Λιβύη, με κύριο στόχο την οριστική κατάπαυση του πυρός.

Η μόνιμη εκεχειρία και ο τερματισμός της παρουσίας ξένων δυνάμεων συγκαταλέγονται στους βασικούς στόχους της Διάσκεψης για τη Λιβύη, η οποία διεξάγεται στο Βερολίνο, με οικοδέσποινα τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, και τη συμμετοχή μιας σειρά ξένων ηγετών, όπως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Στο τραπέζι της Διάσκεψης παρακάθονται οι ΗΠΑ, η Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Τουρκία, η Δημοκρατία του Κονγκό, η Ιταλία, η Αίγυπτος, η Αλγερία και τα Ηνωμένα Έθνη, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Αφρικανική Ένωση και ο Αραβικός Σύνδεσμος.

Ο πρωθυπουργός της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA), Φάγεζ Αλ Σάρατζ, αλλά και ο επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), Χαλίφα Χάφταρ, θα εμπλακούν στις εργασίες της Διάσκεψης μόνο εφόσον οι υπόλοιποι συμμετέχοντες έχουν καταλήξει σε συμφωνία για το τελικό κοινό ανακοινωθέν.

Διαβάστε επίσης: