Στη Βουλή των Ελλήνων η πρόταση Τσίπρα για δημοψήφισμα

 

 

Δημοψήφισμα την επόμενη Κυριακή εξήγγειλε στο διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός με ερώτημα: Αποδοχή ή απόρριψη των προτάσεων των δανειστών.

Ο Αλ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι “Η Ευρώπη είναι το κοινό σπίτι των λαών μας και στην Ευρώπη δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες και φιλοξενούμενοι. Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης”.
Η πρόταση του δημοψηφίσματος όπως είπε έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το υπουργικό συμβούλιο, ενώ ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε ότι θα ζητήσει ολιγοήμερη παράταση του προγράμματος, με σκοπό απερίσπαστος, ο ελληνικός λαός, να μπορέσει να αποφασίσει για το μέλλον του. Ο Αλ. Τσίπρας “στο εκβιαστικό τελεσίγραφο για την αποδοχή της λιτότητας” κάλεσε τον ελληνικό λαό “να αποφασίσει ΚΥΡΙΑΡΧΑ και ΠΕΡΗΦΑΝΑ, όπως αρμόζει στην Ιστορία του”. Στον αυταρχισμό να αποφασίσει με Δημοκρατία.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στην δύσκολη μάχη που έδωσε η κυβέρνηση σε συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής ασφυξίας για να φέρει εις πέρας την λαϊκή εντολή. Μετά όμως από 5 μήνες οι εταίροι μας κατέληξαν σε «τελεσίγραφο» κάτι που αντίκειται στις αρχές της Ε.Ε. και υπονομεύει την ανάκαμψη της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Οι προτάσεις αυτές παραβιάζουν ευθέως το ευρωπαϊκό κεκτημένο στόχος τους είναι η ταπείνωση ενός ολόκληρου λαού και αποδεικνύουν την εμμονή του ΔΝΤ στη σκληρή λιτότητα.”

[yarpp]

Διαβάστε επίσης:

Με πληροφορίες από : ΚΥΠΕ / news247.gr / Left.gr / avgi.gr

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy