Συνεχίστηκαν και σήμερα οι έρευνες στο φρεάτιο στο Μιτσερό και στη λίμνη του Ξυλιάτου, για τον εντοπισμό των σορών δυο γυναικών στο φρεάτιο στο Μιτσερό, για τη δολοφονία των οποίων είναι ύποπτος 35χρονος, ο οποίος τελεί υπό κράτηση.

Δείτε τι έγινε σήμερα:

Στις έρευνες στη λίμνη του Ξυλιάτου συμμετείχαν και μέλη των ΟΥΚ μαζί με τα μέλη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, όμως τίποτα δεν βρέθηκε. Οι έρευνες της Αστυνομίας στο Μιτσερό έγιναν με την συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΜΑΚ και ιδιωτικής εταιρείας που διαθέτει τις κάμερες που χρησιμοποιούνται για τη λήψη εικόνων από το φρεάτιο.

Διαβάστε επίσης: «Όταν την έπνιγα ένοιωθα ωραία» – Κυνική ομολογία του δολοφόνου

Ο Αρχηγός της Δύναμης, Ζ. Χρυσοστόμου, προέβη σε δηλώσεις στις 10:30. Αυτά είναι τα πιο σημαντικά: 

  • Πρωτοφανές έγκλημα για τα δεδομένα της Κύπρου – Προώρο να γίνει εκτίμηση
  • Πρέπει να γίνει σωστή διερεύνηση για να στοιχειοθετηθεί η υπόθεση
  • Θα διερευνήσουμε τα ερωτήματα και θα ληφθούν…διορθωτικά μέτρα
  • Ζήτησε ωστόσο την κατανόηση όλων σε αυτό το στάδιο καθώς κορυφαία προτεραιότητα διερεύνηση των υποθέσεων.

Το Σάββατο ανασύρθηκε από το φρεάτιο στο Μιτσερό η σορός της δεύτερης γυναίκας. Η Αστυνομία διερευνά υπόθεση φόνου εκ προμελέτης και απαγωγής με σκοπό τον φόνο εκ προμελέτης και για διευκόλυνση των ανακρίσεων ο 35χρονος τέθηκε χθες υπό εξαήμερη κράτηση, ενώ τελούσε ήδη υπό οκταήμερη κράτηση σχετικά με τον εντοπισμό της σορού, η οποία ανήκει στην Marry Rose από τις Φιλιππίνες, στις 14 Απριλίου. Οι έρευνες στη λίμνη του Ξυλιάτου γίνονται για εντοπισμό της εξάχρονης κόρης της Marry Rose, Sierra.

Σημειώνεται πως δεν έχει γίνει ακόμη ταυτοποίηση του δεύτερου πτώματος που έχει ανευρεθεί στο φρεάτιο στο Μιτσερό. Η νεκροτομή επί της σορού αναμένεται να γίνει στις 10 το πρωί στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Ο 35χρονος που τελεί υπό κράτηση έχει ομολογήσει τη διάπραξη του φόνου της 38χρονης Marry Rose  Tiburcio, η σορός της οποίας εντοπίστηκε στο φρεάτιο και έχει αναγνωριστεί και της 28χρονης Arian Palanas Lozano, η οποία δηλώθηκε ως εξαφανισμένη ενάμιση μήνα μετά το πρώτο θύμα.

Όπως υποστήριξε στους ανακριτές ο 35χρονος, σκότωσε την Arian, ενώ έκαναν έρωτα, και ακολούθως την έδεσε και μετέφερε τη σορό της στο μεταλλείο.

Εκτιμάται ότι, για πρώτη φορά, οι Αρχές στην Κύπρο διερευνούν υπόθεση serial killer, λόγω του πανομοιότυπου τρόπου με τον οποίο έδρασε ο δολοφόνος και της κατάστασης στην οποία βρέθηκαν οι σοροί.