Λίβερπουλ: Αντιδράσεις οπαδών λόγω μείωσης μισθών στους υπαλλήλους

Η ανακοίνωση με την οποία έγινε γνωστό πως οι υπάλληλοι της Λίβερπουλ θα δεχθούν μείωση του 80% στους μισθούς τους, προκάλεσε αντιδράσεις και αναταραχή, σε σημείο οι οπαδοί ν’ απευθυνθούν στα μεγάλα αφεντικά του κλαμπ γι’ αυτή την απόφαση!

Οι «κόκκινοι», στο γενικότερο πλαίσιο της προετοιμασίας για τον οικονομικό αντίκτυπο που θα έχει ο κορονοϊός στο ποδόσφαιρο και τα ταμεία των συλλόγων λόγω της αγωνιστικής απραξίας από τα μέσα Μαρτίου μέχρι και τον Μάιο, άρχισαν να κόβουν ποσοστό των μισθών από το υπαλληλικό προσωπικό κι όχι από τους ποδοσφαιριστές.

Ναι μεν υπάρχει σε εξέλιξη μια προσπάθεια να συμφωνήσει η Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών για παραχώρηση χρημάτων προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας κι όχι να σημειωθεί μείωση αποδοχών, όμως, το θέμα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Η Λίβερπουλ ανακοίνωσε πως θα βάλει στο σχετικό πρόγραμμα της Κυβέρνησης τους υπαλλήλους της ώστε να λαμβάνουν από εκεί το 80% των μισθών τους (με ταβάνι τις 2.500 λίρες μηνιαίως) και να συμπληρώνει η ομάδα το 20% που θα απομένει, όμως αυτό εξόργισε τον κόσμο του συλλόγου.

Τζέιμι Κάραγκερ, Ντίτμαρ Χάμαν και Σταν Κόλιμορ ήταν εκ των πρώτων παλαίμαχων ποδοσφαιριστών της Λίβερπουλ που σχολίασαν πολύ αρνητικά τη συγκεκριμένη εξέλιξη, ενώ, ο σύνδεσμος Spirit of Shankly γνωστοποίησε πως θα υπογράψει επιστολή προς την ιδιοκτήτρια εταιρεία της ομάδας και τον Τζον Χένρι για να ζητήσει εξηγήσεις!

Το γεγονός πως τα έσοδα των «κόκκινων» τα τελευταία δυο χρόνια ανέρχονται σε περισσότερα από 160 εκατ.λίρες κάνει ακόμα πιο περίεργη και λανθασμένη – κατά τη γενική εικόνα και τις εντυπώσεις που δημιούργηθηκαν – την απόφαση για μια τέτοια κίνηση σε ό,τι αφορά στο υπαλληλικό προσωπικό που εργάζεται στους Πρωταθλητές Ευρώπης.

Μάλιστα, ο βρετανικός Τύπος αναφέρει και τον αντίκτυπο που θα έχει όλη αυτή η κατάσταση και στο αγωνιστικό κομμάτι, καθώς ο κόσμος της Λίβερπουλ εμφανίζεται εξαγριωμένος από την κίνηση που έκανε η διοίκηση και η οποία δεν τιμά καθόλου τις αξίες και τις αρχές του αγαπημένου τους συλλόγου.

«Ενδεχομένως να υπάρξουν ρωγμές πλέον και στη δουλειά του Γιούργκεν Κλοπ με την ομάδα» τονίζεται σχετικά αναφορικά με την ατμόσφαιρα στο «Άνφιλντ» αν τυχόν προκληθεί αγεφύρωτο χάσμα ιδεολογίας ανάμεσα στα αφεντικά και τους οπαδούς…

«Ο μόνος τρόπος να πετύχει ο σοσιαλισμός είναι να δουλεύουν όλοι μαζί, ο ένας για τον άλλον. Ο καθένας να βοηθάει τον διπλανό του, να μοιράζονται όσα κερδίζουν στο τέλος της ημέρας. Μπορεί να ζητάω πολλά, αλλά έτσι βλέπω και το ποδόσφαιρο και τη ζωή…» έλεγε κάποτε ο αναμορφωτής της Λίβερπουλ, Μπιλ Σάνκλι και προς στιγμήν αυτό έχει… ξεχαστεί παντελώς στον τρόπο λειτουργίας του κλαμπ του Μέρσεϊσαϊντ.

gazzetta.gr

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.